Parvlaevade reisijate numbrid purustavad rekordeid

Saarte Hääl
Copy
Parvlaev Tõll.
Parvlaev Tõll. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Suursaarte ja mandri vahel opereeriv TS Laevad teenindas 2024. aasta juunis kahel liinil kokku 303 083 reisijat ja 130 968 sõidukit. Mõlemad numbrid on TS laevade tegevusajaloo juunikuu rekordid.

Reisijaid oli 3% rohkem ja sõidukeid 5% rohkem kui mullu juunis. Esimest korda TS Laevade kaheksa aastase tegevusajaloo jooksul ületas juunikuu reisijate arv 300 000 piiri.

Virtsu-Kuivastu liini juunikuu reisijate arv, mil reisis 218 854 inimest, ületas 2019. aasta juunis kehtinud rekordnumbri, 213 381 inimest, 3%. Sõidukite arv, 94 932, oli juunis samuti rekordiline, ületades eelmist aastat 5%. Võrreldes eelmise aasta juuniga kasvas sõidukite arv eelkõige tänu eraisikute sõiduautode +6% ja bussidega reisijate arvu suurenemisele, +21%, sh kuni 23-kohaliste busside ja autoelamute arv +32%.

TS Laevade teenindus- ja kommertsvaldkonna juhi Katrin Aroni sõnul on Saaremaa liini rekordarvu reisijate ja sõidukite teenindamisel ilma pikkade järjekordadeta suureks abiks parvlaev Regula, mis tegi alates 20. juunist 11 päeva jooksul liinil kolmanda, lisalaevana, kokku 82 lisareisi.

„Regula on valmis Virtsu-Kuivastu liini teenindama Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kokkuleppe kohastelt perioodil 20. juunist 4. augustini 2024, mil saab teha kuni 375 lisareisi. Ministeeriumil on võimalus pikendada lisareiside tellimust täiendavaks perioodiks kuni 18. augustini 2024 (k.a.) teatades sellest ette vähemalt 14 päeva enne perioodi algust. Vaadates selle aasta rekordilisi numbreid, loodame, et ministeerium seda võimalust ka kasutab,“ ütleb Aron.

Ka Hiiumaa numbrid on kenas kasvutrendis. „Sarnaselt Saaremaa liinile kasvasid ka Hiiumaa liinil sõidukite arv 3% ning reisijate arv 1% võrreldes eelmise aasta kuue kuuga. Rõõm on näha, et meie ilusad saared on inimestele põnevad ning sinna reisitakse meelsasti,“ nentis Katrin Aron.

Aron lisab ka, et lisaks juunikuu rekordile, on ka 2024. aasta 6 kuu reiside, reisijate ja sõidukite arv TS Laevade tegevusajaloo suurim, mis lubab ette ennustada rekordilist aastat.

Tagasi üles