Pühapäeval algab Saaremaa kruiisihooaeg turistidega USAst

Reti Meema
, Saarte Hääle suvereporter
Copy
Laev Saaremaa sadamas
Laev Saaremaa sadamas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa Sadam ootab 7. juulil selle aasta esimest kruiisilaeva Seven Seas Navigator, mille pardal on 487 reisijat peamiselt Ameerika Ühendriikidest.

Kokku on laeval reisijaid 17 riigist, sealhulgas Austraaliast, Kanadast ja Singapurist. Laev saabub Saaremaale Leedust Klaipeda sadamast ja jätkab õhtul oma teekonda Tallinna Vanasadamasse.

"Saaremaa Sadama kruiisilaevakülastuste arv on püsinud stabiilsena ja Saaremaal on kindlasti potentsiaali rohkemate laevakülastuste vastuvõtmiseks," ütles AS-i Tallinna Sadam turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Kruiisifirmad otsivad tema sõnul pidevalt uusi sihtkohti, et pakkuda oma reisijatele huvitavaid elamusi. "Sel aastal Saaremaad külastavast viiest laevast kolm peatub saarel esimest korda ja ka järgmisel aastal on Saaremaale oodata uusi kruiisifirmasid. Peame ühiselt pingutama meeldejääva külastuselamuse nimel, et need kruiisifirmad, kes juba on Saaremaa avastanud, tahaksid siia ikka ja uuesti oma laevadega naasta. Saaremaal on ju nii palju pakkuda," rääkis Arro.

Enamik kruiisituriste osaleb DMC Nordic Estonia korraldatud ekskursioonidel, et avastada Saaremaa võlusid. Kokku tehakse 14 erinevat tuuri, sealhulgas kaks jalgsimatka. Külastatakse saare peamisi vaatamisväärsusi nagu Kuressaare linn ja Angla küla. Kuressaare loss ja vanalinn pakuvad rikkalikku ajalugu ja kaunist arhitektuuri, samas kui Angla küla on tuntud oma ajalooliste tuulikute ja pärandkultuurikeskuse poolest.

Lisaks tavapärastele tuuridele külastatakse ka Nasva, Salme ja Leedri küla ning Mihkli talumuuseumi, avastamaks Saaremaa rikkalikku ajalugu ja kultuuri. Nasva küla on kalanduse ja meretraditsioonide keskus, Salme aga tuntud oma viikingileidude poolest. Leedri külas saab tutvuda kohaliku käsitööga ja Mihkli talumuuseum annab ülevaate Saaremaa traditsioonilisest taluelust.

Seven Seas Navigator on üks maailma prestiižsemaid kruiisilaevu, mis pakub oma reisijatele luksuslikku ja mugavat huvireisi.

Järgmine kruiisilaev jõuab Saaremaale 25. juulil. Kokku on sel aastal oodata seitset külastust viie erineva laeva poolt.

Reti Meema

Tagasi üles