Statistika Noored koguvad raha meelerahufondi ja reisimise jaoks

Noored tahavad reisida
Noored tahavad reisida Foto: Shutterstock

LHV Kogumiskonto statistika näitab, et valdav osa noortest kogub raha meelerahufondi, reisimise või investeerimise jaoks. Vanuses 18-25 on noorte määratud eesmärkide mediaansummaks 2000 eurot.

LHV uuris jaanuaris turule tulnud Kogumiskonto statistikast noorte kogumisharjumuste ja -eesmärkide kohta. Statistikast selgus, et alla 18-aastaste noorte mediaaneesmärk jääb 1000€ juurde ning 18 kuni 25-aastaste noorte puhul 2000€ juurde.

LHV noortesegmendi valdkonnajuhi Laura Raudsepa sõnul on näha, et noored on oma rahaliste eesmärkide täitmises sihikindlad. „Näiteks vanuses 18-25 olevate noorte puhul näeme, et nende Kogumiskontodele igakuiselt laekuvate summade mediaan on veidi üle 100 euro. Alla 18-aastaste noorte Kogumiskontode puhul on igakuine lisanduv mediaansumma 25 eurot. Arvestades, et selles vanuses on noored tihtipeale alles õppimas või oma kärjääriteekonna alguses, on säästmisharjumuse tekitamine väga oluline – see loob hea vundamendi edaspidistele finantsharjumustele,” sõnas Raudsepp.

Tagasi üles