LUUBI ALL Saaremaa turismist emotsioonideta ehk Vaatame korraks peeglisse (2)

Copy
Aivar Sõrme arvates ei ole probleem suures plaanis niivõrd maakonna kui turismiobjekti populaarsuse kukkumine, vaid eeskätt muutus külaliste tarbimismallis.
Aivar Sõrme arvates ei ole probleem suures plaanis niivõrd maakonna kui turismiobjekti populaarsuse kukkumine, vaid eeskätt muutus külaliste tarbimismallis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Majandusanalüütik Aivar Sõrm võtab kokku Saaremaal lahvatanud turismivaidluse ja arutleb, mis on põhjus, mis tagajärg ja millega me lõppeks silmitsi seisame.

Kui Saarte Hääl seoses käimasoleva diskussiooniga turismi käekäigu üle kommentaari küsis, tuustisin sissejuhatuseks oma tolmunud kaustades. Esimene, mis näppu puutus, oli arvamusavaldus aastast 2012 – “Pilved turismitaevas”. Selle preambula kõlas järgmiselt: “Viimaste aegade arengud Saaremaa turisminduses on tekitanud küsimuse – mis toimub? Asjale otsa vaadates küll mitte miskit katastroofilist, ometi turtsub see majandusharu juba mitu aastat järjest. Kõrvalt ei saa ka hästi aru, kas see on lihtsalt üleminev läkaköha või leidub bronhides miskit tõsisemat.”

Tagantjärele nentides oli tollal õnneks tegemist siiski köhaga, ometi on see küsimus täna uuesti teravalt esiplaanil.

Tagasi üles