GALERII Peakokkade "armee" külastas Saaremaa, Muhu, Ruhnu maitsete aastat

Copy

Esmaspäeva õhtul lahkusid tagasi mandrile 38 Eesti Peakokkade Ühenduse liiget, kes olid kahepäevasel Saaremaa, Muhu, Ruhnu maitsete aasta seiklusel. Muhus ning Saaremaal külastati 12 ettevõtet ning muidugi saadi mekutada ka Ruhnu maitseid.

Ekstra peakokkade külastuseks saabus saarele kingitus Ruhnu Planetilt, milleks oli Ruhnu saare äärest välja püütud põisadrust (Fucus vesiculosus) kuivatatud kujul ja ka vetikadžinnina.

See polnud niisama nalja- ja lustireis, kuigi tuju on kokkadel alati hea.

Eesti Peakokkade Ühenduse üheks südameasjaks on kodumaine toit, otse talust taldrikule tooraine ning kõige selle väärtustamine läbi peakokkade loodud menüüde ja uute sidemete.

Eesmärk on väärindada seda, mida kodumaal kasvatatakse ning leida uusi kasutusviise sellele, mis juba peenral kasvamas, aga ka sellele, mille järgi tippköögid vajadust tunnevad ehk soovitused uueks kevadeks. Ühtlasi pakkuda turvatunnet kasvatajale, et on olemas koht, kuhu turustada oma toodangut ning luua ka tugev võrgustik.

Miks just Muhu ja Saaremaa? See piirkond on selle aasta Eesti toidupiirkonad ning ühtlasi on saarte toorainest inspireerununa lisatud need ka Aasta Kokk 2024 konkursi kohustuslike elementide hulka.

Külastati Muhu Liha, Pädaste mõisa,Ideafarmi, Kasesalu Mahetalu, Uustal talu, Tihemetsa kala, Saaremaa Piimatööstust, Pähkla kalakasvatust, Est-Agarit, Saaremari, Asva Viikingiküla

Saaremaa, Muhu, Ruhnu maitsete aasta on hoos ning ootab juba järgmisi külastajaid saartemaitsed.ee.

Tagasi üles