Kuidas kaaperdada sadamat Läätsa näitel. Puust ja punaseks

ILUS KOHT: Läätsa sadamasse toodi esimesed kalapaadid 1958. aastal ja praeguse kuju oma kaidega sai see 1975. aastal. Eelmise kümnendi algusest on sadama ja hoonete korrastamisse investeeritud korralik raha, millest lõviosa tulnud Euroopa toetusfondidest.
ILUS KOHT: Läätsa sadamasse toodi esimesed kalapaadid 1958. aastal ja praeguse kuju oma kaidega sai see 1975. aastal. Eelmise kümnendi algusest on sadama ja hoonete korrastamisse investeeritud korralik raha, millest lõviosa tulnud Euroopa toetusfondidest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

​Asjaga kursis olevad inimesed ei usu siiani, et MTÜ varast tühjaks kantimist võib aastal 2024 nii lihtsalt toimetada. Kuid faktid kõnelevad enda eest ja politsei alustas võimaliku kuriteo uurimiseks kriminaalmenetlust.

Juuli keskel kuulis Saarte Hääl vihjet, et Läätsa sadamas toimub midagi kahtlast, võimalik, et isegi kriminaalset. Vihje rääkis maade kaaperdamisest, mille ohvriks langes sadamas toimetav MTÜ Kalurite Ühendus Läätsa Rand.

See on üle 30 aasta tegutsev kalurite ühendus, millel tänaseks jäänud 20 liiget. Nende hulgas on nii tegevkalureid kui ka kunagiste kalurite järeltulijaid. Eelmise aasta juulini oli ühingu eestvedajaks oma elutöö rannakalurina teinud sõrulane Hans Varris.

Tagasi üles