TUNNUSTATI HARIDUSES PARIMAID Aasta haridustegu on Vanalinna kooli renoveerimine

Saare maakonna hariduskonverentsil Kuressaare Hariduse Koolis tunnustati parimaid haridustöötajaid.

Saare maakonnas esitati aasta õpetajate nominente kokku 67, seda üheteiskümnes erinevas kategoorias 23. haridusasutusest.

1. Aasta lasteaiaõpetaja 2024 on Rita Tiirik Kärla lasteaiast. Rita on õpetaja, kes on suure südame ja vägeva kogemuste pagasiga usaldusväärne õpetaja, kes alati võtab lapsed rõõmsalt tummise terega vastu. Ta on lasteaia raudvara, kellel 2024 aastal täitub 45 tööaastat.

Lasteaiaõpetaja nominentideks esitati Ave Täks – Ristiku lasteaed, Hille Arro – Pargi lasteaed, Janika Palits – Tuulte Roosi lasteaed, Kätrin Pukk – Pargi lasteaed, Kristin Sepp – Pargi lasteaed, Maris Mägi – Muhu lasteaed, Taimi Raamat – Ida-Niidu lasteaed, Tiia Saksakulm – Rohu lasteaed, Tiiu Lindmäe – Ida-Niidu lasteaed, Triin Hendrikson – Lümanda lasteaed.

2. Aasta klassiõpetaja 2024 on Merle Tustit Kuressaare Nooruse Koolist. Merlel on väga suur metoodiline pagas ja ta suudab õpilasi panna õppima väikeste nõksudega nii, et nad ei saa arugi, et õpivad. Merle on õpetaja, kelle klassi panevad vanemad oma lapse rahuliku südamega. Ta suudab luua vanemates tunde, et tema laps on märgatud ja toetatud ning õpetajale on see väga oluline.

Aasta klassiõpetaja nominentideks esitati veel Eliisa Siim – Kärla Põhikool, Janne Nurmik – Kuresssaare Hariduse Kool, Kairi Pihel – Kuressaare Vanalinna Kool, Katrin Õitspuu – Leisi Kool, Tiina Kand – Orissaare Gümnaasium.

3. Aasta klassijuhataja 2024 on Anne Antsaar Laimjala Koolist. Anne töötab väikeses koolis, kus lapsed hoiavad ja austavad teda ning lapsevanematel on väga hea ja turvaline tunne, et nende lapsed just tema klassis õpivad. Tal on oskus inimesi enda ümber märgata (nii õpilasi kui ka kolleege), neid kiita ning positiivselt mõtlema suunata

Aasta klassijuhataja nominendid on Arti Allmägi – Kuressaare Hariduse Kool, Ene Grass – Kuressaare Vanalinna Kool, Inga Teär – Kuressaare Hariduse Kool, Katrin Liiv – Kuressaare Nooruse Kool, Marina Mäetalu – Kuressaare Hariduse Kool, Laura Kaldjärv – Saaremaa Gümnaasium, Marju Roberts – Saaremaa Gümnaasium, Reet Laht – Lümanda Põhikool, Merje Tammai ja Riina Haljas – mõlemad Saaremaa Gümnaasium.

4. Aasta põhikooli aineõpetaja 2024 on Eve Tuisk Kuressaare Nooruse Koolist. Eve väärib esiletõstmist, sest ta on alati vastutulelik ning annab hästi edasi teadmisi õpilastele tulevikuks. Ta on õpetaja, kelle tundi õpilased tahavad minna. Ta oskab luua õpilasega usaldusliku kontakti, mõistes ja kuulates iga õpilase muret.

Aasta põhikooli aineõpetaja nominentideks on veel Eneli Vahar– Kuressaare Nooruse Kool, Kaidi Liivas – Kärla Põhikool, Kaisa Sau – Kuressaare Nooruse Kool, Külli Põldma – Kuressaare Vanalinna Kool, Maia Tõhk – Aste Põhikool, Marika Aarnis, Morten Mägi Ravn - mõlemad Kärla Põhikool, Piret Leiumaa – Kaali Kool, Sirje Lulla – Lümanda Põhikool, Tiiu Lõhmus – Mustjala Kool.

5. Aasta gümnaasiumiõpetaja 2024 on Anu Rannama Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasiumist. Anu on Kuressaares tuntuim ja üks hinnatum õpetaja juba aastaid. Tal on eriline oskus õpetada arusaadavalt ühes klassis õppivatele väga erineva taseme ja vanusega õpilastele nii, et keegi ei tunne ennast vähemtähtsana või rumalana. Ja see arusaadavalt õpetamine on õppeaines matemaatika.

Aasta gümnaasiumiõpetaja nominendid on veel Monika Mander, Marju Roberts, Ülle Kreos – kõik Saaremaa Gümnaasium.

6. Aasta huvialaõpetaja 2024 on Anne Nelis Kuressaare Vanalinna Koolist. Anne on võtnud oma missiooniks laste ohutuse ja teadlikkuse, kuidas liikluses jalakäijana ja jalgratturina osaleda, kuidas ohtusid ennetada ja vältida.

Aasta huvialaõpetaja nominendid on veel Arti Allmägi – Kuressaare Hariduse Kool, Eena Mark, Laine Lehto – mõlemad Saaremaa Gümnaasium, Maria Traumann – Maria Ballettistuudio OY, Mihkel Vendel – Kuressaare Nooruse Kool, Olle Arak – Saaremaa Gümnaasium.

7. Aasta kutseõpetaja 2024 on Marika Pütsep Kuressaare Ametikoolist. Marika on õpetaja, kes omab ainete vahelise lõimingute meistriklassi. Ta uurib kolleegidelt ja juhtõpetajatelt eriala sisu ning oskab igale erialale matemaatikat anda just selle kutseala võtmes ja näiteid tuues. Õppija väärtustab õpetaja oskust ääretult kõrgelt.

Aasta kutseõpetaja nominente rohkem sel aastal ei esitatud.

8. Aasta tugispetsialist 2024 on Leelo Laus Saaremaa Toetava Hariduse Keskusest. Leelo püüab leida iga õpilase jaoks just talle sobiva lähenemise ja meetodid. On viimastel aastatel pidanud mitmeid loenguid lasteaedade personalile ning vanematele kõnearengu olulisuse teemadel.

Aasta tugispetsialisti kategooria nominendid on veel Kristin Sepp – Saaremaa Toetava Hariduse Keskus/Pargi lasteaed, Lia Alas – Saaremaa Toetava Hariduse Keskus/Nooruse Kool, Marii Kõrgesaar – Saaremaa Gümnaasium, Maris Rattasepp – Saaremaa Toetava Hariduse Keskus/Hariduse Kool.

9. Aasta õppeasutuse juht 2024 on Kai Jürlau Kuressaare Pargi Lasteaiast. Kai omab mitmekülgset kogemust haridusvaldkonnas ning on tõestanud ennast lausa suurepärase juhina. Ta väärtustab haridust, kuid samas väärtustab ta ka õpetajate ja laste head vaimset tervist.

Aasta õppeasutuse juhi kategoorias esitati nominentideks veel Tiina Martinson – Kuressaare Tuulte Roosi lasteaed, Laura-Liisa Perova, Kadri Kanemägi, Ivo Visak – kõik Saaremaa Gümnaasium.

10. Aasta haridustegu 2024 on Kuressaare Vanalinna Kooli renoveerimine. Vanalinna Kool on renoveerimist oodanud aastakümneid ning 2024/25 õppeaastat saab kool alustada kaasajastatud uues koolimaja hoones.

Aasta haridusteo nominendid on veel kõnevõistlus „Mis on see inimese osa siin laias ilmas?“ (Juhan Viiding), Saaremaa Gümnaasiumi EV aastapäeva ball, Saaremaa haridusuuendus konverents „Koostööst algab lõiming“, Saaremaa Gümnaasiumi haridusuuendus konverents.

11. Aasta hariduse sõber 2024 on Arti Allmägi Kuressaare Hariduse Koolist. Arti on sellel aastal olnud paljude Saaremaa laste jaoks oluliste arendavate ürituste üks korraldajatest. Oma lugupidava käitumisega kõigisse ühiskonna liikmetesse suurepäraseks eeskujuks noortele: ta on mõistev, rahulik, töökas ja toetav tugi koolis nii õpilastele kui ka õpetajatele

Aasta haridus sõber kategooria nominendid on veel Helen Vainula –Saaremaa Gümnaasium, Liise Kukk – Lümanda Põhikool, Anne Teigamägi - Kuressaare Hariduse Kool, Karola Sepp – Saaremaa Gümnaasium.

Tänukirjad kauaaegse töö eest

Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuste juhtimise eest pälvisid haridus- ja teadusministeeriumi tänukirja Kuressaare Kunstikooli direktor Boris Šestakov (kel täitus 30 aastat koolijuhina), Aste Lasteaia direktor Maarika Ellermaa (kel täitus 25 aastat lasteaiajuhina), Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasiumi direktor Ly Kallas (kel täitus 20 aastat koolijuhina), Orissaare Lastaia direktor Saida Kuusk (kel täitus 20 aastat lasteaiajuhina).

Ära märkimist väärisid ning Saaremaa valla tänu pälvisid ka: Mati Mäetalu – 10 aastat direktorina Saaremaa Spordikoolis, Elle Viira – 10 aastat direktorina Lümanda Lasteaias, Kalmer Poopuu – 5 aastat direktorina Salme Põhikoolis.

Hariduskonverents

Iga-aastane Saaremaa valla hariduskonverents toimus tänavu 29. augustil Hariduse kooli aulas.

Sel aastal keskenduti viiele põletavale teemale, mis mõjutavad kohalikku haridussüsteemi ja tulevikku.

Räägiti uuendustest ja muutustest kutsehariduses, mis aitavad paremini vastata tänapäeva tööturu nõudmistele ja õpilaste ootustele.

Arutleti ka, kuidas personaalse lähenemise kaudu tagada, et iga õpilane leiaks oma tee ja motivatsiooni õppimiseks.

Koos püüti leida võimalusi, kuidas toetada õpilaste iseseisvust ja vastutust oma õpingute eest, et kasvatada tulevikus iseseisvaid ja elukestvaid õppijaid. Teemaks oli ka stressiga toimetulek ja Saaremaa hariduselu ning selle mõjutegurid üleüldiselt.

Konverentsi modereeris kommunikatsioonibüroo Meta Advisory Group konsultant Urmas Vaino.

Tagasi üles