Spordiliidu koolispordi uus projektijuht Riho Õun lubab panna liikuma ka passiivsed lapsed

RIHO ÕUN
RIHO ÕUN Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa spordiliit kutsus 27. augustil Kuressaare spordikeskusesse Saare maakonna liikumisõpetajad ja koolispordiürituste läbiviijad, et panna ühiselt kokku algava õppeaasta võistlused ja liikumisüritused.

Alates eelmisest õppeaastast on Saaremaa spordiliidu ülesanne koordineerida ka maakonna koolispordi valdkonda ning suurenenud töömaht tekitas vajaduse uue töötaja järele.

Foto: Saaremaa Spordiliit

Uue kooliaasta eelsel kohtumisel saime tuttavaks Saaremaa spordiliidu koolispordi projektijuhi Riho Õunaga, kes töötab 0,6 koormusega ning kelle ülesandeks on luua ajapikku uus süsteem nii spordi- kui ka liikumisürituste osas.

Kandidaate sellele ametikohale oli mitmeid, ent Riho osutus valituks mitmel põhjusel – tema lennukad ideed ja mõtted haakusid spordiliidu nägemusega ning ka tema senised tegemised kattuvad suuresti koolispordi projektijuhi tööga.

Riho on öelnud, et tema eesmärk on innustada maakonna koolinoori osalema liikumisüritustel ja spordivõistlustel ning leida uutmoodi lahendusi, kuidas leiaksid tee spordini ka need lapsed, kelle elustiil on pigem passiivne.

Selleks, et igaüks leiaks talle meelepärase sportimis- või liikumisviisi ning julgeks end proovile panna, tuleb teha koostööd ja töötada ühiselt selle nimel, et muuta juba olemasolevad üritused ja võistlused atraktiivseks.

Vahepeal tuleb mõelda raamidest välja ning proovida ka täiesti uutmoodi lahendusi. Tööpõld on lai ja see on valdkond, kus tuleb pidevalt muutustega kaasas käia, sest nii nagu muutub maailm, muutuvad ka lapsed ja noored ning nende huvid ja hirmud.

Tagasi üles