VIDEO Valjala vabatahtlike päästjate liikuv staap on stardivalmis

Copy

Valjala vabatahtliku päästekomando liige Alain Sivous räägib Saarte Häälele, milleks on vajalik nende vastvalminud liikuv staap.

Päästjate omavahendite, MTÜ Vöimaluse ja päästeameti toel soetatud konteiner-staap on Sivouse sõnul mõeldud pikemate ja suuremate päästesündmuste puhuks päästjatele staabiks, toitlustuse ja puhkamise võimaldamiseks.

“Saab suvel päikese eest varju tulla, talvel külma eest soojas puhata,” lisas ta.

Konteineris on tualett, köögunurk ja väike sahver asjade ja elektrigeneraatori hoidmiseks. Veel mahub pisikesse majakesse kaks voodit, laud ja toolid.

Saaremaa päästepiirkonna pealik Margus Lindmäe rääkis, et mandril on sellised võimalused päästjatele juba ammu varem loodud, kuid Saaremaal on Valjala vabatahtlike olmekonteiner esimene.

Konteineri soetamise osa kuludest tasus riiklik pääste, samuti aidatakse riigi vahenditest maksta jooksvaid ülalpidamiskulusid ja teenuse eest, kui mõnel suuremal päästesündmusel peaks olmeruumi vaja olema.

Ilmselt ei saa selliseid sündmusi olema palju, kuid Lindmäe sõnul on parem omada võimekust Saaremaal kohapeal, kui peaks seda mandrilt tellima.

Konteineri vedamiseks on vajalik multilift veok, mida Valjala päästjatel endal pole, kuid vajadusel saab veoteenuse mõnest transpordiettevõttest sisse osta, lisas Lindmäe.

Tagasi üles