KÜLAVAHELOOD Saaremaa toidufestivali sündmusterohke nädalavahetus

Copy
DEGUSTEERIMINE ON TÕSINE TÖÖ. Konkursi korraldaja Reet Viira jälgib toimuvat. Konkursi Kogukonnamooz hindajate hulgas olid ka Riigikogu liige Urve Tiidus ning Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovits.
DEGUSTEERIMINE ON TÕSINE TÖÖ. Konkursi korraldaja Reet Viira jälgib toimuvat. Konkursi Kogukonnamooz hindajate hulgas olid ka Riigikogu liige Urve Tiidus ning Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovits. Foto: Aare Laine

Eelmisel nädalavahetusel kulmineerus Saaremaa toidufestival mitme tähelepanuväärse sündmusega. Kahel päeval hinnati Kuressaare kultuurikeskuses hoidiseid, Kultuurikeskuse ruumides ja kesklinnas toimus sügislaat, kus lasdakaupa pakkusid nii Saaremaa talunikud kui mandri Eesti, Hiiumaa ning Läti ettevõtjad. Laupäeva õhtul toimus meeleolukas tänavapiknik.

Saatejuht Aare Lainel oli võimalus olla hoidiste hindajate hulgas. Saates avaldavad arvamust nii zürii liikmed kui ka konkursil osalejad. Konkursi võitjatelt saavad kuulajad teada, milline oli ühe või teise moosi, siirupi või muu hoidise koostis.

Võistluse korraldajaile Reet Viirale, Merle Vahale ja zürii esimehele Õile Aavikule tegi heameelt arvukas osavõtt. Kogenud hindajad avastasid enda jaoks üsna palju huvitavaid maitseid. Hoidiste valmistajad pakkusid omaloomingut - mitmesuguseid puu- ja köögiviljade ning metsamarjade segusid.

Uudistajaid-ostjaid jagus iga leti äärde. Kaubaks läksid Peipsi kalatooted, Valgamaa talus tehtud juust. Suure Jaani talupoe rikkalikust kaubavalikust said laadalised endale meelepärast valida. Kõige rohkem kaubapakkujaid oli mõistagi Saare- ja Muhumaalt. .

Külaseltside esindajad tõid konkursile kogukonnas valmistatud tooted. Taas kogesid korraldajad, et konkurss Kogukonnamooz on leidnud festivali programmis oma kindla koha.

Laupäeva keskpäeval pakkusid publikule lustliku kultuuriprogrammi rahvatantsijad ja rahvapilliansambel. Ka sellest killuke saates. 

Tagasi üles