KUIDAS LÄKS? Kolmpäeval toimus üle-eestiline e-rehkendus

Copy
Matemaatika on imelihtne.
Matemaatika on imelihtne. Foto: Freepik

Kolmapäeval toimub esmakordselt ühine matemaatikaülesannete lahendamine e-rehkendus, millega saab populaarne e-etteütlus endale ka uue matemaatilise kaaslase. E-rehkenduse keskkond avanes kell 10 veebilehel https://erehkendus.err.ee

E-rehkendus koosneb kaheteistkümnest ülesandest. Alustatakse 1. klassi ja lõpetatakse 12. klassi ülesannetega. Osalejal on kaks võimalust: kas avalikustada oma vastused või siis võrrelda nende õigsust vaid iseenda ootustega. Õiged vastused saadetakse peale võistluse lõppu ehk kell 14 osaleja meiliaadressile.

Tulemusi hinnatakse neljas kategoorias: põhikoolide ja gümnaasiumide õpilased ning õpetajad ja teadlased ning kõik ülejäänud. Kõigi õigesti vastanute puhul arvestatakse paremusjärjestust selle järgi, kes alates kella 10-st lahendused kõige kiiremini teele saatis. Kõigi õigesti vastajate vahel loositakse välja SEB Panga peaauhind ehk 1234 eurot. Kõikide kategooriate võitjatele paneb auhinnad välja TalTech.

President Karis sõnas võistluse eel, et e-rehkenduse eesmärk on inspireerida inimesi nägema matemaatikat kui võimalust arendada loogilist mõtlemist ja avastada selles peituvat ilu ning tehnoloogilise arengu võimalusi.

"Just matemaatika aitab teha tarku otsuseid, luua innovatsioone mistahes valdkonnas ja arendada seeläbi kogu ühiskonda. Seega on matemaatika eluliselt olulisest kõnelemise keel. Ning mida umbkeelsemad ehk kehvemate matemaatikaalaste teadmistega me oleme, seda haavatavamaks tulevikus muutume," ütles Tallinna tehnikaülikooli rektori Tiit Land õppeaasta avaaktusel.

Ettevõtmise eesmärk on matemaatika kui eluks olulise vahendi propageerimine ning selle tähele panemine ka teistes eluvaldkondades. Sellest tuleneb ka slogan "Märka matemaatikat". Landi sõnul on matemaatika kõikjal meie ümber ning selleta ei saaks toimida ühiskond.

E-rehkendus viiakse läbi koos ERR-iga ning kõik huvilised saavad kolmapäeval läbi ERR-i portaali end matemaatikaülesannetes proovile panna, et saada teada, mis tasemel on nende matemaatikaoskus.

"Matemaatika tundmine on elus üks kõige hädavajalikumaid oskusi. Kõik me oskame seda mingil tasemel, aga millisel täpselt? ERR teeb juba aastaid kevadeti emakeelepäeva e-etteütlust, kus saab end proovile panna igaüks. Sama saab teha nüüd ka matemaatikaülesandeid lahendades. On päris loomulik, et ERR lööb kaasa ja kutsub kõiki meie portaalis e-rehkendust lahendama," ütles ERR-i juhatuse liige Tiina Kaalep.

Tagasi üles