Juhtkiri Mis on lapsel vaja

Copy
Mustjala lasteaia mudilased andsid raamatukgu uute ruumide avamisel toreda kontserdi.
Mustjala lasteaia mudilased andsid raamatukgu uute ruumide avamisel toreda kontserdi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänases Saarte Hääles on palju juttu lastest. Tutvustame teile jalgpalliklubi Saarepiigad – tublisid vutitüdrukuid, kes on ülekaalukaid võite saavutanud nii kodumurul Leisis kui ka mandril võisteldes. Samuti räägime pikemalt tantsukoolist Semiir, kus on lastele ja noortele tänavatantsu õpetatud juba veerand sajandit.

Nii Saarepiigade kui ka Semiiri kasvandikud on hea näide sellest, et töökus, järjekindlus ja aktiivsus viivad sihile. Kuidas aga eristada lihtsalt aktiivset ning aktiivsus- ja tähelepanuhäirega last ning kuidas ATH-ga last aidata? Seda selgitavad tänases lehenumbris Saaremaa toetava hariduse keskuse eripedagoog Kaisi Õispuu ja noorem-eripedagoog Kadri Pääsukene.

Mustjala raamatukogu kolis vanast mõisahoonest koolimajja – lastele lähedale. Loodetavasti saab raamatukogu tänu oma uuele asukohale juurde mõnegi noore lugeja.

Rubriigis "Lapsesuu" tuleb seekord juttu rahast. Teavad ju isegi lasteaiamudilased, et raha on tähtis ja vajalik asi, ilma milleta kuidagi hakkama ei saa.

Kuna täna on 5. oktoober, õpetajate päev, ei saa me üle ega ümber õpetajatest ja nende tehtavast tänuväärsest tööst. Mängivad ju õpetajad tähtsat rolli selles, missuguseks inimeseks nende käe alla usaldatud lapsed kujunevad. Mida mõistvam ja toetavam õpetaja, seda suurema tänutundega õpilased teda täiskasvanuna meenutavad. Suur tänu teile, õpetajad, tubli töö eest!

Tagasi üles