MUHU UUDISSED Aeg oo üks paras uherdivänt

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Mineva teisibe olli Muhus küll nõuke tuline tiidus kõigil pial, et jälle paljast mõtle, et kus põesa all sie aeg küll ometiks kõõnustab, kis sii suare pial puhkama pidi. Põle teist sui kohta nähe oln ja põle nüidkid viel. Tia kas tulebkid enne jõulusid? Moo eest sie aeg oo tükkis üks paras uherdivänt.

Aga et mis siis sii viinakuu esimese pääva nii tulist kiiret olli? Neh, ühe pääva sihes ollid muusikapäe ja eakate päe ja omavalitsuspäe. Sie viimane oo ju masu meite valla järgi paika pantud. Nõnna et suure pidutsemise keskelt pidi ühna ää unuma, et oo meite valla sünnipäe kua. Juba 34-vuastaseks sai Muhu vald. Ja kis ep tia, siis Muhu olli just kõege esimene omavalitsus taasiseseisvun Eestis.

Kuresare linn sai oma paprid mõned tunnid iljemini kätte. Ja iseenesestkid mõista oo Muhu vald kõege vanam omavalitsus terves Eesti Vabariikis. Ei neh, ikka pitka iga meitele siis. Sedakorda es jõva pidu pidada, aga juu tuleva vuasta tuleb seda vägevam, sest siis ju juba 35.

Aga eakate pääva pieti küll. Spordiallis olli nõuke vägev tants, et es ole masu ool ega oobil vahet. Ja kui rõemsate paletega ollid nie pitka elu ää elan muhulased! Vat nõuksed ikka oskavad elada ja tiadvad, et iga päe oo veart elamist! Nuoremad ep sua sest ühe sojaga aru viel. Tuleb niisamma pitk tie maha köia.

Nädali lõpu puole olli jälle õpetajate päe. Muhu õpetajad rüistsid selle puhul rinki ja sõid magusat saia alles tunaeele. Aga irmuskena olli, et mineva riede tullid Muhuse külla Suaremualt Pöide kuoli õpetajad. Pidasid Liiva pastoroatis, Muhu Pärandikuoli ruumide sihes äe ühe pitka tüötua. Ollid ühed rõemsad ja munuksed inimesed. Kena oo, et kahe suare rahvas sedaviisi omavahel lõimuda tahtvad. Neh, umbest kut Werderi suar ja Muhugid, sest Werderi suare ähk nüidseks siis Virtsu puolsuare lapsed köivad Muhus kuolis. Sest olli mineva nädali jälle isegid televiisuri sihes juttu.

Aga Kiisa Alliki ja Uie-Jaani Kätli lõimusid mineva nädali tükkis Viljandis ja punusid Viljandi pärandusvestivalil sukapaelu. Neh, neid õige Muhu riibuga mudud.

Aga muidu kulgeb viinakuu Muhu suare pial ikka sedasammati kut iga sügise. Juba köiasse Leisis ojomas ja spordiallis võimlemas ja kuolimajas laulmas. Ja matkapäävad oo kua ikka iga puari nädali takka pühabesel pääval.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Tagasi üles