Juhtkiri Turvalised saared?

Copy
Politsei
Politsei Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänases Saarte Hääles vaatab politsei tagasi kaheksa kuu jooksul juhtunule Saare maakonnas. Statistikast selgub, et kokku on politsei tänavu jaanuarist augusti lõpuni saanud 1236 väljakutset – keskmiselt viis ööpäevas.

Politsei hinnangul on Saare maakond Eesti turvalisim piirkond: selle aasta kaheksa kuu jooksul on 10 000 elaniku kohta registreeritud umbes 70 kuritegu. Selgub, et isegi Hiiumaa pole nii turvaline paik.

Samas ei ole meil rahuloluks põhjust, kuna ikka läheb keegi vargile, annab lähedastele või lausa võhivõõrastele peksa, istub napsitanuna rooli või ületab lubatud sõidukiirust, pannes ohtu nii enda kui ka teiste elu.

Muide, liiklussüütegusid tuvastas politsei tänavu kaheksa kuu jooksul 1417 ehk kümnendiku rohkem kui mullu samal ajal. Peaaegu pool neist rikkumistest olid lubatud sõidukiiruse ületamised ja kümnendik joobes juhtimised.

Augusti lõpu seisuga oli 2024. aastal Saare maakonnas liiklusõnnetustes hukkunud kaks inimest. Kahjuks sai see arv tänavu oktoobris lisa, kasvades kõigest kahe päevaga kaks korda suuremaks. Reedel juhtus traagiline liiklusõnnetus Kuressaare–Kuivastu maanteel Mehamal, kus hukkus 77-aastane mees. Laupäeval suri aga haiglas õnnetusse sattunud autos kaasreisijana viibinud eakas naine.

Kuna ees on sombune ja pime aeg, tasub liikluses olla eriti ettevaatlik. Turvalist sügist!

Märksõnad

Tagasi üles