MUHU UUDISSED Nüid oo sügis käe

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Ühna ilja aa iest sai kohe päris ädas oldud, et sui ep lõppegiid änam otsa. Aga põle nõukest asja enne juhtun ja es juhtun selle sügise kua. Aega täma võttis, aga kätte jõudis.

Nüid juba kasemets paistab tükid-tombid läbi. Misejärgi võiks arvata, et kalamiestel oo paras aeg siiapüüki minna. Neh, siiast suab ju tulist ead äkist.

Aga metsaalused oo paergu küll ühna ale moega. Sial mudud, kust oo puud puhas maha võetud ja sarabuvõsa piale kasun. Jaluta sõuksete kohtade pial ep sua. Roopad oo earetasa vett täis ja nie roopad oo ikka kohe põlve. Paljast kände ja mjaandun oksarädi oo sii ning sial. Põle änam metsa, aga laged muad põle ammukskid.

Nädalivahetuse sihes ää pietud Suaremua ralli olli masu otsapidi Muhuskid. Köis jälle sõuke paarutamine aututega kaudu suurt silda, et vähe põle. Neh ja poolatseil olli nuosi kua kindla piale. Sest nende autuid rüistis kua niipalju rinki, et ühna mitmel korral sai mõteldud, et juu ikka nüid terve vabariigi korravalvurid oo ennassid siia rivise sättin.

Neh, ralli olli suarlaste oma, sõituid mudud masu igast ilmakoarest. Teeste ulkas olli mudud isegid mõni muhulane. Ja kuulda olli, et mõnel muhulasel läks kohe päris easte.

Muhus rallit põle, aga oo langasmaid sportimise vahendime küll ning viel. Vanu ja uusi kua. Liiva parkis oo nüid neid kõõlumise ja kodimise asjandusi üksjägu juures jälle. Neh, juba mitu vuastat tagasi akati sõnna sõuksi asju rojekteerima. Ja üks sats oogid nüid nie, mis selle rojekti taudi sõnna said. Igatsorti ronimise posta ja seinasid oo. Ja teese jäo asju valis kuolimaja rahvas välja. Ja isegid masu neli istmepinki oo sõnna sätitud. Et suab sii kua ennemini õues kuolitundisid pidada teesekorra.

Mõjalt Muhust oo nõuksi uudissime, et kolmele bussipiatusele anti uied nimed. Neh Hellamoa Leedumäe põlegid ete miskitsugune uus nimi. Vanad muhulased tiadvad easte, kus nõuke koht oo ja sie oo ennemini ikka vana ja õige nime tagasi suamine. Kallaste-Aruga oo änam-vähäm nõuke samma asi. Neh, sie oo siis sie piatus, mis sii Suure Aru likkis-piiris oo. Sial ju kolm Aru nimega majapidamist kua teeste vahel rivis. Neh, ja kolmandamaks võeti teese Kallaste piatuse sabast number ää. Nõnna, et kis juhtub külavahebussiga sõitma, siis tiab, et sest kuust oo uied nimed.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Tagasi üles