:format(webp)/nginx/o/2025/01/23/16610693t1h07bf.jpg)
Kes ei teaks Kiievi kotletti – mõnusat ja krõbedat, täis vedelat ürtidega maitsestatud võid. Selle kanaliharulli nimetusest võiks arvata, et tegemist on Ukrainast pärit roaga. Tegelikult see nii siiski ei ole.
Kes ei teaks Kiievi kotletti – mõnusat ja krõbedat, täis vedelat ürtidega maitsestatud võid. Selle kanaliharulli nimetusest võiks arvata, et tegemist on Ukrainast pärit roaga. Tegelikult see nii siiski ei ole.
Kiievi kotleti (tuntud ka kui Chicken Kyiv, chicken à la Kyiv, Côtelette de volaille, suprême de volaille à la Kiev) päritoluga on üsna segased lood. Osa allikate väitel on see toit pärit Prantsusmaalt, kus sealsed kokad olevat esmakordselt katsetanud, kuidas valmistada võiga täidetud liha. Ukraina kokad võtnud selle tehnika üle ja andnud toidule nime. Venelaste sõnul pärinevat Kiievi kotlet aga vana Vene impeeriumi Moskva piirkonnast. Selle tänapäevane nimi olevat tulenenud retseptist, mida 19. sajandil täiustas Ukraina kokk.