Kunagine Järve rannakohvik 150 000-ga müügis

Andres Sepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kunagise populaarse Järve kohviku majavarega mereäärne kinnistu Keskrannas on 150 000 eurose alghinnaga enampakkumisel.

Ligi pooleteist hektarine kinnistu ei piirne küll otsapidi mererannaga, kuid maatüki piirilt on mereni vaid mõnikümmend meetrit. Kinnistul asub lisaks kunagise kohviku varele asfalteeritud parkla.

Viimased paarkümmend aastat ei ole kohvik tegutsenud. Siiski on kinnistu jätkuvalt ärimaa, mis lisab väärtust, leiab kinnisvarafirma LVM hindaja, kes määras Keskranna külas asuva Rannahoone kinnistu väärtuseks 2016. aastal 164 000 eurot.

Suvel kirjutasime Saarte Hääles, et Kuressaarest 14 kilomeetri kaugusel maalilises Järve rannas praegu nukrutsev parkla ja majavare on vaid armetu mälestus melust, mis pulbitses seal kolm aastakümmet tagasi suvehooaegadel.

Rannahoone ehitati sinna tõenäoliselt 1970.–80. aastate vahetusel spetsiaalselt puhkajate teenindamiseks. 1987. aasta suvest sai Keskranna parklas asuva rannahoone tasuta rendile kooperatiiv Suvi, kes hakkas pidama kiiresti populaarseks puhke- ja peokohaks kujunenud Järve kohvikut.

“See oli ikka väga kuum koht. Rahvas käis linnast suisa bussidega kohal,” rääkis kooperatiivi juhtinud Tarmo Sink eelmisel suvel Saarte Häälele.

1990. aastate algul ostis kohvikuhoone Saare Leib, kes kohvikupidamist jätkas. Kireva ajalooga kohviku lõpp saabus 1990. aastate lõpus, kui majja ühel talvel sisse murti ja kogu seal olnud vähegi väärtuslik sisustus ära viidi. Hoone jäi kasutuseta seisma ja läks lõpuks müüki.

Praegu on kinnistu omanik Rasmus Saar ja sellele on seatud hüpoteek AS-i KEK Invest kasuks.

Kinnistu elektrooniline enampakkumine lõpeb 28. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles