"Mr Georg Ots" teeb kolm ringreisi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Helikon Opera lavastaja Dmitri Bertman soovib etenduses anda edasi tunnet Georg Otsa pidevast kohalolekust laval.
Moskva Helikon Opera lavastaja Dmitri Bertman soovib etenduses anda edasi tunnet Georg Otsa pidevast kohalolekust laval. Foto: Sander Ilvest

Tänavu suvel Saaremaa ooperipäevadel muusikaetenduse "Mr Georg Ots" lavale toov Moskva Helikon Opera läheb pärast esietendust tükiga kolmele pikemale ringreisile.

Gastrollid hõlmavad plaani järgi Venemaad, Balti riike, Valgevenet, Ukrainat ning Soomet. Ringreisidega soovivad korraldajad tõmmata naabermaade publiku tähelepanu Eesti riigile ja eesti kultuurile.

Georg Otsa 100. sünniaastapäeva tähistamiseks käivitatud rahvusvahelist projekti veab Eesti Kontsert, kokkulepe lavastuse loomiseks sõlmiti Moskva Helikon Operaga 2017. aasta lõpul. Kaheaastase ettevalmistusperioodi tulemusena on uuslavastuse kontseptsioon valmis ja täna esitletakse seda Tallinnas kohvikus Wabadus.

Kohal on Moskva Helikon Opera juht Dmitri Bertman, Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov, ooperipäevade kunstiline juht Arne Mikk, Saaremaa vallavanem Madis Kallas, Eesti kultuuriministeeriumi ja Eesti Kontserdi esindajad.

"Minu peamine soov selles lavastuses on anda edasi tunnet Georg Otsa pidevast kohalolekust laval, kuigi keegi tema rollis ei mängi. Lavastuse muusikaline osa põhineb peamiselt repertuaaril, mis Georg Otsa tema eluajal ümbritses ja mida ta laulis," kommenteeris Dmitri Bertman ise lavastuse ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles