Saaremaa vald panustab teede parandamisse 3,3 miljonit

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Tuisk.
Mikk Tuisk. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vald panustab tänavu jooksvasse remonti suurusjärgus 375 000 ja investeeringuteks ca 2,9 miljonit eurot.

Valla jaoks on väga olulised head ühendused ja head liikumisvõimalused kõikjal üle Saaremaa, sh väikesaartel. Heade teede tagamiseks on vallavalitsus läbi viinud mitmeid hankeid ja eraldab selleks valla eelarvest olulises mahus summasid.

Saaremaa vallavalitsuse väljakuulutatud mustkatte aukude paikamise riigihanke võitis AS Eesti Keskkonnateenused, kes tegi odavaima pakkumuse, mille 1 m² hind koos käibemaksuga on 15,12 eurot.

Vallavalitsuse teatel on AS Eesti Keskkonnateenused pikaaegne maantee­ameti ja Viljandi linna partner teehoolduses mandril ning omab vastavat tehnikat, et seda tööd teha.

Kruusateede hööveldamise riigihankel jagati Saaremaa piirkondadeks ja hanke tulemusel võitis endise Lääne-Saare ja Kuressaare piirkonna hööveldamise hanke AS Level maksumusega 54 € tunnis.

Ülejäänud Saaremaa kruusateede hööveldamise hanke võitis AS Eesti Teed ja hinnaks kujunes 69,6 € tunnis.

Hangete võitjatega sõlmitakse kolmeaastased lepingud, mis kehtivad 2021. aastani.

Valla teedesse panustamine on valla jaoks prioriteet.

Mikk Tuisk

Töid tehakse vastavalt vajadusele ja makstakse vastavalt tehtud tööde aktidele. Kevadel hööveldatakse üle valdavalt kõik kruusateed. Võib juhtuda, et mõni väike tee seda ei vaja, kuid enamik kruusateid vajab siiski hööveldamist. Niipea kui ilmad ja teeolud võimaldavad, hakkavad tööd pihta.

“Järgmine teehööveldamise suurem ring jääb eeldatavasti sügisesse, mil samuti hööveldatakse valdav osa teid üle ja sedagi jälle vastavalt vajadusele. Kui mõni kruusatee vajab ka suvel hööveldamist, siis tehakse need tööd ära samade lepingute raames. Valla teedesse panustamine on valla jaoks prioriteet,” kinnitas vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk.  

Lisaks eraldas vallavalitsus oma eilsel istungil Vilsandi saare külateede hoolduseks 2019. aastal 5000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles