LUGEJA KIRI: Saunamaraton Lõuna-Eestis ja šaakaliralli Saaremaal

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: pxhere.com

Postimees kirjutab saunamaratonist kui tõenäoliselt kogu talve kõige naljakamast trallist. Limusiinist kargavad välja karusnahksetes seelikutes ürgmehed, parukad lehvimas ja nuiad peos. Otepääl olevat see täiesti tavaline asi. Seltskond ürgmehi läheb juba mitmendat aastat rahvale nalja tegema.

Saaremaa mehed nii kaugele esinema ei lähe. Olen kohalik elanik ja võin teile teada anda, mis meil siin toimub. Nimetaksin seda šaakaliralliks.

Nooremat sorti mehed ja naised riietavad end kalamehe kummiülikondadesse, peaehteks infrapunase kiirgusega lambid. Terav pussnuga vööle ja kess kaenlasse. Ralli toimub pimedal ajal (viimati algusega kell 21). Millest selline nimetus – šaakaliralli? Šaakal on metsaelukas, liigub pimedas, märkamatult ning kiiresti.

Ralli toimub mere ääres kalapüügikohtades, kus võrkudel on peal nõuete kohased lipud, mõnel isegi kleepsud. Rallil osalejad läbivad autodega teekonna Labunast Lõu laheni. Forellid ja lõhed-siiad lõigatakse võrgust välja, pannakse kotti, ja siis – koju tagasi.Võitu nautima.

Võitjate üle kohut ei mõisteta. Kaotajaks jäänud kalamehi jääb lohutama rannarahva merejumal Ahti sõnadega: “Meri annab ja meri võtab ka.”

Uus rallihooaeg algab juba varsti, aprillis. Pange kõik tähele!

Peedu, Saaremaa elanik 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles