JUHTKIRI: Alaealised “kalastajad”

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Pea aasta tagasi kirjutas Saarte Hääl Eesti vähiliidu loengust, kus osalenud 6.–9. klassi lastest kinnitas pea iga teine, et on suitsetamist proovinud. 

Tervise Arengu Instituudi korraldatud ja nüüdseks möödanikuks saanud “Suitsuprii klassi” konkursil 4.–12. klassi õpilastele oli tublide kõrval paraku neidki klasse, kes pidid võistluse katkestama. Põhjus lihtne: keegi õpilastest (või õpetaja) ei pidanud poolt aastat tubakaga patustamata vastu. Paraku on ka meie maakonnas olnud võistluse katkestanute seas koguni 4. klasse.  

Kust lapsed sigarette hangivad? Paljud hiivavad oma vanemate varudest. Osa palub täiskasvanute või kamraadide abi, kel kauplusest suitsupaki kättesaamiseks vanust juba piisavalt. Osa alaealisi “kalastab” ise – mine tea – äkki sellest poest õnnestub? 

Reedel Kuressaare politseiametnike korraldatud kontrollostud näitasid, et tõepoolest võibki õnnestuda – neljast poest ühes läks suitsuostmine läbi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles