Saare Leiva kõrvale kerkib vägev lao- ja ärikeskus

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KAVANDATAV HOONE on Herki Saia sõnul ca 7600 m2 suur, mis on jaotatud erineva suurusega lao- ja äripindadeks. Hoone tuleb ühekorruseline.
KAVANDATAV HOONE on Herki Saia sõnul ca 7600 m2 suur, mis on jaotatud erineva suurusega lao- ja äripindadeks. Hoone tuleb ühekorruseline. Foto: Sikassaare vanametall

Kuressaare ringtee ääres mahalammutatud angaari ja tallihoone asemele, mida viimati kasutasid koerte koolitajad, kavandatakse logistikakeskust, kus pinda pea 8000 ruutmeetrit.

Herki Sai.
Herki Sai. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Keskuse rajab Sikassaare Vanametalli peremees Herki Sai. Ehkki aadressi järgi hakkab keskus olema Kalevi tänav 26 kinnistul, ulatub kinnistu tegelikult läbi kvartali teiselt poolt Kuressaare ringtee äärde välja.

Sikassaare Vanametall OÜ soetas kõnealuse kinnistu Saia sõnul juba aastaid tagasi Espak AS-ilt, kes oli juba lasknud detailplaneeringu koostada. “Juba ostes oli meil soov rajada sinna äri- ja laohoone, mis sobiks Kuressaare ringtee äärde,” kõneles kinnistu nüüdne omanik.

Ta möönis, et kinnistu ametlik aadress on küll Kalevi tänava järgi, kuid enamjaolt paikneb see siiski ringtee-poolses ääres. “Nii on ka tulevane hoone planeeritud ringtee-poolsesse äärde juurdepääsuga nii Kalevi tänavalt kui ka ringteelt,” kinnitas Herki Sai.

Kui varem paiknesid kinnistul angaar ja tallihoone, millest viimast kasutasid koerte koolitajad, siis praeguseks on need hooned lammutatud. Järel on vaid angaari vundament, mille lammutamine viiakse lõpule veel sel nädalal.

Foto: Sikassaare vanametall
Foto: Sikassaare vanametall

Saia sõnul on kogu hoone pind mõeldud väljarentimiseks ja kuigi nad ei ole ennast väga laialt veel reklaaminud, on praeguseks ca 2200 m² pinda juba broneeritud.

Hoone eelprojekti andmeil on kavandatav keskus arhitektuurselt kolmetiivaline, moodustades kujundlikult T-tähe. Kinnistu igasse tiiba on plaanitud äripinnad, mis vajavad eraldi parkimiskohti maja lähedal. Et enamik pindadest on kavandatud laopindadeks, on aga veoautode juurdepääsetavus hoonele parkimiskohtadest isegi olulisem.

Foto: Sikassaare vanametall
Foto: Sikassaare vanametall
Foto: Sikassaare vanametall

Praegu taotleb Sikassaare Vanametall OÜ hoonele ehitusluba. Millal keskus valmida võiks, ei ole seega hetkeseisuga teada. “Sellele on veel vara vastata, omalt poolt teeme kõik selleks, et see toimuks võimalikult kiiresti,” kinnitas Herki Sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles