Saaremaa idaosas saab sõita puhtamas bussis

Ain Lember
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Maakonnaliinidel sõitvate busside puhtust kontrollinud Saaremaa vallavalitsuse töötajad tuvastasid, et Ida-Saaremaad teenindavad bussid on puhtamad kui Lääne-Saaremaa omad.

Kui Ida-Saaremaad teenindava Go Busi busside kohta tõdesid 5. märtsil järelevalvet teinud vallavalitsuse ametnikud Karl Tiitson ja Martin Kulderknup, et kõik bussid olid seest ja väljast väga puhtad, siis Lääne-Saaremaad ja linnaliine teenindava Atko Liinide busside olukord nii roosiline polnud.

Busside pakihoid ja sisemus olid vähesel määral määrdunud, kuid arvestades, et bussid olid tulnud liinilt, siiski mitte ülemäära. Üldine mulje oli, et neid puhastatakse regulaarselt. Viiel Atko bussil olid puudu prügikastid, mille paigaldamiseks bussidesse anti aega kaks nädalat.

Liinilepingu järgi peab buss liinile sõites olema korrektse välimusega, kuid ühel Atko bussil riivas külje peal silma rusikasuurune roosteauk. Lisaks olid roostesed ka bussiistmete kinnitused. Needki iluvead tuleb bussifirmal kõrvaldada.

Kui puudused pole järelkontrolli ajaks kõrvaldatud või bussidel esineb sarnaseid puudusi, ei välista vald lepinguliste sanktsioonide kasutamist.

Küsimusele, kas Lääne-Saaremaa reisija sõidab räpakamates tingimustes kui Ida-Saaremaa reisija, vastas valla transpordinõunik Karl Tiitson: “Kas seda niimoodi öelda saab, aga kindel on see, et nendel on natukene erinevad standardid selles osas jah.” Go Busi bussid olid puhtamad, aga Atko omadele midagi väga hullu ette heita ka ei saa, kuigi neis oli näha rohkem väsimust, rääkis Tiitson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles