REIN VÄLI: Aitäh ilusa mälestuspäeva eest!

, Saare maakonna Memento ühenduse juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: unsplash.com

Küüditamise alguse kuupäev on möödas ja homme on 29. märts, mil Tallinna Ülemiste raudteejaamast lahkus rong, mille vagunites oli ka 1056 saarlast ja muhulast.

Need päevad jäävad paljudele perekondadele meelde kui raske tee algus tundmatusse ja osale kui “lõpp-peatus”.

Tänavu 25. märtsil kutsus Memento ühendus koostöös Saaremaa vallavalitsusega kokku kõik need inimesed (kelle andmed õnnestus kätte saada), kes omavad represseeritu tunnistust sõltuvalt sellest, mis aegadel küüditamine toimus, ja ka Tšernobõli katastroofi kogenud mehed. Kokku saatis vallavalitsus välja üle 260 kutse.

Pool kutsutuist reageeris kutsele ja nendest veidi vähem kui pool osales mälestuspäeva üritusel Kuressaare kultuurikeskuses. Tahaksin uskuda, et üritus läks korda, sest senine tagasiside on positiivne. Öeldakse, et kui asi läheb korda, tuleb selle eest ka tänada. Saare maakonna Memento ühenduse juhatus tänab Saaremaa vallavalitsust, naiskodukaitse Saaremaa ringkonda ja kõiki teisi, kes mälestuspäeva korraldamisele kaasa aitasid ja ettevõtmise toetuseks annetuse tegid. Annetuste toel saime osta küünlad ja ülejäänud raha kasutame, et katta transpordikulud Jaagarahule. Muud kulud (toitlustus, pärjad, lilled) katame represseeritute fondist saadava rahaga. Taotletud projektirahaga korrastame Jaagarahu ja Roomassaare mälestuskivi ja nende ümbruse.

Tänan kõiki osavõtjaid. Kohtume 14. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles