Vasaraheitja Genro Paas tegi kuldse duubli

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GENRO PAAS pärast kuulitõuget.
GENRO PAAS pärast kuulitõuget. Foto: Erakogu

Poolas Torunis toimunud veteranide kergejõustiku maailmameistrivõistlustel tuli Genro Paas kahekordseks maailmameistriks, kui võitis lisaks vasaraheitele veel raskusheite ja sai hõbeda kuulitõukes.

Euroopas esialgu veel vähe harrastatav, kuid ookeani taga ülipopulaarne raskusheide on vasaraheitega sarnane ala, kus sportlastel tuleb 15,88 kg kaaluv lühema keti otsas vasar võimalikult kaugele saata. Genro Paas sai kirja 17.20 ja võitis kulla. “Selle tulemusega võib kindlasti rahule jääda, kuigi kulla võitmine pakkus pinget ja närvikõdi lõpuni välja,” rääkis mullu Hispaanias Malagas 16.17-ga maailmameistriks tulnud Genro Paas.

Kui eelmisel aastal võitis Genro Paas kuulitõukes maailmameistritiitli 16.25-ga, siis seekord sai ta kirja 15.92, mis andis hõbemedali. “Hea õnnestumise korral olnuks ka kuld tehtav, sest see jäi 23 sentimeetri kaugusele, aga kuna see oli minu hooaja parim [tulemus], siis olen rahul,” tõdes Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles