Täpsed karistuslöögid kandsid FC Kuressaare võidule

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viigivärava vormistas Märten Pajunurm.
Viigivärava vormistas Märten Pajunurm. Foto: Allan Mehik/soccernet

Kuigi FC Kuressaare jäi pühapäeval Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga kohtumises võõrsil Viljandi JK Tuleviku vastu 0 : 1 kaotusseisu, suudeti teisel poolajal mängu pööre tuua ja tänu täpsetele karistuslöökidele ka 2 : 1 võita.

“Teenisime väärtuslikud punktid ja tulime kaotusseisust välja,” ütles peatreener Jan Važinski. “Meeskond näi­tas sisu ja see on jalgpallis tähtis. Muidugi on suurepärane, kui on olemas mängijad, kes oskavad suurepäraselt karistuslööke realiseerida.”

Viljandi kunstmurustaadionil mängitud kohtumises viis Kaimar Saag Tuleviku 13. minutil 1 : 0 juhtima, kui ennetas värava ette saadetud palli mängimisel Elari Valmast ja suunas palli Magnus Karofeldist mööda värava alanurka.

“Saag tegi hea soorituse, tal oli hea ajastus ja oli ka õnne,” tõdes Jan Važinski. “Ma siin kellegi eksimuse arvele seda väravat ei paneks. Esimesel poolajal ei tulnud meil mitte midagi välja, kiirustasime liialt ja rünnakul oli mõtteid vähe.”

Kohtumise teine poolaeg kuulus aga Kuressaarele. Algul realiseeris 55. minutil karistuslöögi Märten Pajunurm. Seejärel sai Alex Roosalu punase kaardi ja võõrustajad jäid vähemusse. Trahvikasti äärel teenitud karistuslöögi lõi külmavereliselt väravasse Sander Laht. “Vaheajal tegime parandusi ja korrektiive, rünnakul olime kannatlikud ja tuli loovust, mille tulemusena saime rohkem teravust,” selgitas peatreener tehtud muudatusi.

Tänavu on FC Kuressaare kolme mänguga lasknud endale lüüa seni vaid kaks väravat. “Ka täna oli reaalne taga null hoida,” leidis Jan Važinski. “Samas on mängud näidanud, et taga on kord majas ja mängitakse distsipliiniga. See on hea näitaja ja lisab enesekindlust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles