Tung Kuressaare gümnaasiumisse on vaibunud

Andres Sepp
Copy
Foto: unsplash.com

Saaremaa valla koolide 1. klassidesse astumiseks oli eile hommikuks laekunud 293 avaldust, millest 81 puhul on esimese valikuna märgitud Kuressaare gümnaasium.

“Kuressaare gümnaasiumisse on planeeritud kolm klassikomplekti ehk kuni 72 õppekohta. Laekunud avaldusi on sellest hetkel üheksa võrra rohkem ehk võrreldes eelmise aastaga on avaldused koolide vahel jaotunud ühtlasemalt,” märkis valla üldharidusnõunik Õilme Salumäe. Veel mullu soovis KG-sse klassitäis rohkem lapsi, kui seal ruumi. Ühtegi sooviavaldust ei olnud eilseks Kahtla lasteaed-põhikooli.

Avaldust ei ole üldse veel esitatud 23 valla lasteaedades käiva lapse kohta. Salumäe hinnangul on avaldust mitteesitanud lapsevanemate seas arvatavasti vanemaid, kes pole tähtaega märganud, aga ka neid, kes taotlevad koolipikendust. Koolikohustuse edasilükkamise otsus oli eilse seisuga vormistatud neljale lapsele.

Vaadeldes taotluste jaotust lähemalt, on seitsme avalduse puhul lapsevanem paralleelselt taotlenud kohta ka Luce erakooli ning selle ka kinnitanud, samas pole nad registris vastavat muudatust veel vormistanud.

“Kontrollime esmalt kõik avaldused üle ning koolikoha määramise aluseks on vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele eelkõige registreeritud elukoht,” lisas Salumäe.

Eilsest 15. aprillini võetakse vastu taotlusi Saaremaa valla lasteaedadesse 2019/2020. õppeaastaks. 

Taotluste jaotus kooliti

Kuressaare gümnaasium - 81; Saaremaa ühisgümnaasium - 73; Kuressaare Vanalinna kool - 41; Leisi keskkool - 19; Orissaare gümnaasium - 17; Aste põhikool - 14; Salme põhikool - 10; Valjala põhikool - 8; Mustjala lasteaed-põhikool - 7; Lümanda põhikool – 6; Pihtla kool - 5; Kärla põhikool - 4; Kihelkonna kool - 4; Kaali kool - 2; Tornimäe põhikool - 2.

Sisaldab ka Luce koolile tehtud paralleelavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles