Jahiaasta lõpupidu tõi tunnustustetulva

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Kihelkonna rahvamajas peeti laupäeval jahiaasta lõpupidu, kus tunnustati parimaid ja tehti plaane edaspidiseks.

Jahiaasta lõpupeost võttis osa 210 inimest. Aasta kokkuvõtteks said sõna Saarte jahimeeste seltsi (SJS) juhatuse esimees Mati Tang ja Eesti jahimeeste seltsi president Margus Puust. SJS-i tegevjuhi Ive Kuninga sõnul võis jahiaastaga igati rahule jääda.

Eelmise aasta tippsündmuseks võib tema sõnul lugeda Eesti rekordi väärilise hirvetrofee küttimist. “Kui kaua aastaid oli see tiitel hiidlaste käes, siis septembris Mustjala maadelt kütitud trofee toob esialgsete mõõtmistulemuste põhjal tiitli Saaremaale,” tähendas ta. Sel teemal kirjutas Saarte Hääl pikemalt alles mõni nädal tagasi.

Kiidusõnu jagati peoõhtul üldse ohtralt. Tunnustuse pälvisid saarte jahimeeste 28. kokkutuleku korraldamise eest Laugi jahiselts ja Sõrve sääre jahiselts. Kuningas tõdes, et SJS on kolmel viimasel aastal jõudnud vabariikliku jahimeeste kokkutuleku võistluste arvestuses poodiumikohale, kahel viimasel aastal isegi kõige kõrgemale ja kuldsemale.

Seoses sellega tunnustati näiteks Martin Heina, kes on olnud suureks abiks kokkutulekust osavõtu organiseerimisel. “Ja seoses vabariikliku kokkutulekuga tunnustati ka kahte armsat nobenäppu, kes on peomelust kahjuks vähe osa saanud, sest on suurema osa ajast keetnud ja küpsetanud ehk laagrile süüa valmistanud – need on Mae Nõu ja Maie Väljaäär,” märkis Kuningas.

Kombeks on saanud ka, et tunnustatakse möödunud jahiaasta parimaid trofeekütte. Seekord jagati välja üheksa trofeeküti tunnustust. Tunnustuse saajatele anti tänukirjad ja SJS-i logoga tassid. “Mõeldes kokkutulekutele ja andmaks oma panust ühekordsete plastiknõude kasutamise vähendamiseks, valiti seekord metallist karabiiniga tassid, mida saab vööle riputada ja endaga kaasas kanda,” sõnas Kuningas.

Pidulikule osale järgnes jalakeerutamine ansambli Hellad Velled muusika saatel ja meelelahutust pakkus ka tantsutrupp LiPs. “Suur tänu kõigile osalejatele, Kihelkonna rahvamajale, õhtujuht Indrek Jalakale, Marta-Lovise külalistemaja catering’ile, ansamblile Hellad Velled, tantsutrupile LiPs ja jahimeestele, kes abiks olid!” kiitis Ive Kuningas.

Trofeekütt 2018 tiitlid

• Põdratrofee – Hannes Albert, Laugi, medalita (looma vanus 7,5–8,5 aastat)

• Hirv – Mihkel Kauber, Mustjala, KULD, Eesti rekord (vanus 12+)

• Sokk – Mihkel Kauber, Mustjala, KULD (vanus 8,5–9,5)

• Metssiga – Alvar Nabi, Aste, KULD (vanus 5–7)

• Hunt – Sander Toop, Lümanda

• Kobras – Martin Hein, Pärsama, HÕBE

• Mäger – Martin Hein, Orissaare, KULD

• Rebane – Asko Tamm, Orissaare, KULD

• Kährik – Raido Mägi, Pihtla, HÕBE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles