Kellest saab aasta ema?

, naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Kirr.
Mare Kirr. Foto: Kadri Paomees

Ainult päike on maailmas ainuke, ainult ema on maailmas ainuke...

“Taas on käes aeg, mil naiskodukaitse Saaremaa ringkond koostöös Kadi raadio ja Saarte Häälega kuulutavad välja konkursi Saare maakonna aasta ema leidmiseks,” kirjutab naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr. “Tosin aastat tagasi alguse saanud traditsioon on ellu kutsutud selleks, et väärtustada ema rolli perekonnas ja seeläbi ka ühiskonnas.”

Kahjuks ei saa me emadepäeva eel nimeliselt tunnustada kõiki häid emasid, ehkki arvan, et nad kõik on seda väärt. Meie eesmärk ongi aga ühe tubli ema esiletõstmise kaudu tunnustada ka kõiki teisi emasid.

Kuna aasta ema tiitel on ühiskondlik tunnustus, vaatame esitatud kandidaatide puhul ka seda, mida see tubli naine ühiskonnale andnud on.

Aasta ema tiitleid on praeguseks välja antud kaksteist. Varem on selle tunnustuse pälvinud Monica Kallas (2007), Liili Ader (2008), Marit Tarkin (2009), Anu Rannama (2010), Tiina Rüütel (2011), Lia Hanso (2012), Lidia Lõbus (2013), Helgi Tammur (2014), Marve Koppel (2015), Koidu Heinmaa (2016), Sirje Paakspuu (2017) ning Jaanika Tiitson (2018).

Kellest aga saab kolmeteistkümnes aasta ema?

Aasta ema kandidaate võivad esitada nii üksikisikud, organisatsioonid, omavalitsused kui ka firmad tänasest 26. aprillini.

Saare maakonna aasta ema kandidaat on väärikas Eesti Vabariigi kodanik, ta on rahvastikuregistris kirjas Saare maakonna elanikuna ning tema peres kasvab vähemalt kolm last, kes võivad olla ka kasu- ja võõraslapsed.

Ankeedi kandidaatide esitamiseks interneti teel saab täita aadressil http://kadi.ee/aastaema. Samuti saab tuua Kaitseliidu Saaremaa malevasse (Kuressaare, Väljaku tn 10) paberile vabas vormis kirjutatud põhjenduse, miks just see kandidaat aasta ema tiitlit väärib.

Kes konkursile esitatud tublidest naistest pälvib aasta ema aunimetuse tänavu, tehakse teatavaks 10. mail Kuressaare kultuurikeskuses. Nagu mullu, toimub seal ka tänavu emadepäevale pühendatud kontsert. Seekord astuvad publiku ees üles parimad mehed erinevas vanuses.

See, et kuulutame aasta ema tiitli saaja välja just reede õhtul, on sümboolne – see ilus ja südamlik üritus juhatab sisse nädalavahetuse, mida koos perega veeta, juhatab sisse emadepäeva.

See laul siin on minu emast.
Ka sinu emast on see,
sest tundub, et mõneski mõttes
on ema meil sarnane.

Kord jooksin ta undrukusabas...
Eks sina ju jooksnud ka?
Ning armsamat ema naerust
ei mõistnud ma mõtelda.

Ei ühtegi kurvemat kurbust
me kandnud koos temaga –
ta selle vaid endale võttis.
Mis kindlus on emaga!

Et lapsed meil sirgumas suureks,
emad vahel ei usugi vist,
sest kuidagi jätta ei tihka
nad meie eest võitlemist.

See laul siin on minu emast.
Ka sinu emast on see.
Sest tundub, et mõneski mõttes
on ema meil sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles