Saaremaa lõõtspillimängijad tantsitasid võrukaid

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIIN ME OLEME: Muhulane Triinu Lang, saarlased Ain Hannus, Raimu Kald ja Elar Merilaid Tsolgos võrulasi tantsitamas.
SIIN ME OLEME: Muhulane Triinu Lang, saarlased Ain Hannus, Raimu Kald ja Elar Merilaid Tsolgos võrulasi tantsitamas. Foto: KÜLLI PÄHN

Paastukuu viimasel laupäeval osalesid üleriigilisel 13. külapillimeeste päeval Tsolgo rahvamajas Võrumaal ka Saare- ja Muhumaa lõõtspillimängijad.

Pillimeeste päeva korraldaja Külli Pähn tundis heameelt, et Saare maakonna rahvapillimängijad selle pika teekonna ette võtsid rõõmustamaks oma mänguga ka võrukaid.

Seekord kuulus saarte esindusse koguni üheksa mängijat: Sulev Mägi, Ain Hannus, Urmas Rahnik, Andres Ükskask, Margus Traus, Kalju Aav, Elar Merilaid (kitarr) ja Raimu Kald (karmoška) Saaremaalt ning Triinu Lang (lõõtspill ja kitarr) Muhust.

“Oktoobris moodustasime MTÜ Saaremaa Lõõtsad ja Tsolgos astusime üles ansambliga Siin Me Oleme. Simmanil mängisime tantsuks. Saalitäis inimesi vihtus meie lugude järgi tantsida,” rääkis Andres Ükskask.

Külli Pähn märkis, et saarlased toovad Võrumaale oma pillimängu ja lauludega mere hõngu. “Meil on alati heameel kohtuda. Ilmselt teeme suvel vastukülaskäigu. 27. juulil toimub Pärsamal külapillimeeste kokkutulek, kuhu meid on kutsutud,” andis Pähn teada.

Saaremaa staažikamaid lõõtspillimängijaid, mitmel konkursil tunnustatud Sulev Mägi rõõmustas selle üle, et lõõtspill on taas au sisse tõusnud. Noored, sealhulgas ka tütarlapsed ja neiukesed, on tema sõnul hakanud lõõtspillimängu vastu huvi tundma. Paljudest on juba saanud meisterlikud mängijad.

Saarlased külastasid ka Eesti ühe kuulsama pillimeistri August Teppo lõõtsamuuseumi Loosu külas Võrumaal.

Märkimist väärt on ka see, et Urmas Rahnik ja Margus Traus on lõõtspillide valmistajatena tuntust kogunud.

Saarlased saavad taas lõõtspillimuusikat nautida 20. aprilli keskpäeval Kihelkonna rahvamajas toimuval lõõtsakontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles