Võidukas FC Kuressaare tõusis viiendaks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AKTSIOONIS: Ründaja Maarek Suursaar hoidis Kalevi kaitsjaid pideva surve all.
AKTSIOONIS: Ründaja Maarek Suursaar hoidis Kalevi kaitsjaid pideva surve all. Foto: Alver Kivi

FC Kuressaare võitis Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liigas pühapäeval kodus Tallinna JK Kalevit 2 : 0 ja tõusis tabelis 7 punktiga viiendale kohale.

“Ei olnud kerge mäng ja ei oodanudki seda,” märkis FC Kuressaare peatreener Jan Važinski. “Saime rasked punktid, aga väga olulised, kodus tuli esimene võit, 7 punkti on koos ja võit otsese konkurendi üle on magus.”

Kodusel Kure Arenal mängitud kohtumises kulges esimene poolaeg võrdsete vastaste heitluses, kus võõrustajatel olid pisut paremad võimalused. 42. minutil teenis Kalevi ründaja Wale Musa Alli punase kaardi, sest sai teise kollase Kure kastis sukeldumise eest.

Mängu saatus otsustati teisel poolajal. 65. minutil suunas Kalevi mängija Tristan Toomas Teeväli Rauno Tutki poolt teelesaadetud palli oma väravasse ja lõppskoori vormistas 85. minutil Sander Laht.

Peatreener Važinski ütles, et esimesel poolajal oli võrdne mäng ja palju võimalusi polnud. “Ei saa öelda, et nende punane kaart meie elu kergemaks tegi. Kalev istus kaheksa mängijaga palli kaitses taga ja meil pidi olema kannatust. Esimene värav tuli standardist, seda oleme lihvinud ja kui kannab vilja, siis on see suurepärane. Pärast 1 : 0 eduseisu jätkasime distsiplineeritult ja kontrast tuli teine värav. Hoidsime taga nullis ja see on positiivne, kui kaitses on kord majas.”

Maardu vastu kaotus

Kolmapäeval loiult alustanud FC Kuressaare sai teisel poolajal mängu taas käima, kuid esimesel poolajal sisselastud värav tõi jalgpalli Premium-liigas võõrsil 0 : 1 kaotuse Maardu Linnameeskonnalt.

“Maardul oli rohkem värskust ja suurem motivatsioon,” tõdes Jan Važinski. “Fakt on see, et esimesel poolajal läks meie mäng pärast kaotusseisu jäämist paremaks. Kõva survet ei saanudki peale, kui üksikud ohtlikud löögid välja arvata.”

Maardu kunstmuruväljakul mängitud kohtumises lõi võõrustajate võiduvärava 18. minutil Vadim Aksjonov. Maardu meestel oli veel mitu head võimalus skoori teha, saarlased häid momente ei saanud.

Teise poolaja jooksul tõi peatreener Jan Važinski vahetusest sisse Karmo Paju, Karl Ivar Maari ja Elari Valmase ning mäng paranes. Tekkisid ka väravavõimalused ja neist parim oli taas karistuslöögist Sander Lahel, kuid pall lendas napilt väravast mööda.

Sander Lahel lendas pall napilt väravast mööda.
Sander Lahel lendas pall napilt väravast mööda. Foto: Alver Kivi

“Hakkasime jälle kiirustama ja lubasime neil pidevalt kontratega vastata,” selgitas Važinski. “Kaitsjad ja poolkaitsjad pidid palju jooksma ning see tegi olukorra raskeks. Liiga vara hakkasime riskima ja tulid pallikaotused. Lisaks oli väljak väiksem ja Maardu mehed on sellega paremini kohanenud.”

Meeskonna kapten Mario Pruul ütles, et mehed olid uimased ja tundus, et pandi endale ise pinged peale. “See kõik viis mentaalselt paigast ära,” tõdes ta. “Olime närvilised, vaidlesime ja seda vajalikku meeskonnatunnet ei olnud. Maardu mängis isuga ja oli võitu väärt. Loodetavasti äratab see kaotus mehed üles ja kõik saavad aru, et enne ei ole tabelis midagi, kui punktid on käes.”

Jan Važinski oli osaliselt oma kapteni hinnanguga nõus. “Peame selle kõik unustama, sest järgmine mäng on kodus Kaleviga, mis on mõlemale meeskonnale ülimalt oluline,” märkis ta.

Karofeld märtsi parim

Jalgpalli Premium-liiga märtsikuu parimaks treeneriks valiti Jürgen Henn Tallinna FC Florast ja parimaks mängijaks FC Kuressaare väravavaht Magnus Karofeld.

Tänavuseks hooajaks Kuressaarega liitunud Magnus Karofeld suutis aga omad märtsikuu lõpuks nelja punktini aidata. Kui hooaja avamängus tegi Karofeld Narvas nullimängu, siis teises mängus Levadiaga tegi Karofeld samuti mitmeid imetõrjeid – lõpuks õnnestus Levadial Kuressaare võrku sahistada vaid penaltipunktilt.

Kuu viimases mängus alistasid Karofeld ja Kuressaare lähikonkurendi Viljandi Tuleviku 2 : 1. Kolme mängu peale kogunes Karofeldi saldosse koguni 24 tõrjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles