Mänguväljakule oodatud nii mudilased kui ka teismelised

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare kesklinna mänguväljak
Kuressaare kesklinna mänguväljak Foto: Liina Õun

Ehkki võib eeldada, et mänguväljakud on mõeldud ikka pigem mudilastele, ei ole tegelikult vähemalt Saaremaa vallas keelatud ka teismelistel seal aega veeta.

Teema tõstatati sotsiaalvõrgustiku Facebook grupis Märgatud Saaremaal, kus mainiti, et Kuressaare kesklinna mänguväljakule koguneb iga päev kamp teismelisi poisse ja tüdrukuid. Noored loopivat seal palli ja väikesed lapsed ei saavat seetõttu mängida.

Kuressaare Linnamajanduse juhataja Marek Koppel tõdes, et vald ei näe vajadust kehtestada mänguväljakutel vanusepiiranguid. “Kui on näha, et noored segavad väiksemaid lapsi ja rikuvad mänguväljakutel üldisi käitumisreegleid, siis võiks alguses proovida ise vahele sekkuda ja neile seda öelda,” soovitas Koppel. “Kui see aga ei aita, siis juba kutsuda kohale politsei.”

Päris nii kriitiline olukord kesklinna mänguväljakul Koppeli sõnul ei ole, et atraktsioone täiesti lõhutud oleks. Seda põhjusel, et need on tänapäeval valmistatud üsnagi tugevast materjalist. “Kuigi peab ka tõdema, et kui ikka on suur soov midagi jõuga ära lõhkuda, siis selleks ka võimalus leitakse,” nentis ta. “Seepärast oleme pidanud mõnda atraktsiooni ka parandama.”

Rohkem on Koppeli sõnul olnud mänguväljakul probleeme atraktsioonide sodimise ja prügi mahaloopimisega. 

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul ei ole politseile seni kesklinna mänguväljaku kohta teateid tulnud, aga kindlasti on oluline, et selline info vajadusel nendeni jõuaks. “Kui juhtutakse nägema, et korrarikkumine toimub, siis tuleks kohe helistada hädaabinumbril 112,” soovitas Juhandi.

Ta lisas, et kui kellelgi on sellist teavet, mida saab hiljem ka kaameratest kontrollida, võiks seda teavet jagada Kuressaare linna piirkonna- ja noorsoopolitseinikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles