Saaremaa sõbrad Taiwanist peavad me saart paradiisiks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro ja riigikogu liige Kalle Laanet võõrustasid sel nädalal Taipei Riia missiooni esimeest, suursaadik Andy Chini. Temaga ühes viibis Saaremaal Abigail Chu.

Külalisele anti ülevaade Saaremaa vallavalitsuse ja volikogu tööst, samuti külastati Kuressaare haiglat ja Saaremaa Lihatööstust. Ka Saarte Hääle toimetust ja Kadi raadiot väisanud Chin ütles, et tegemist on n-ö sõpruskohtumisega.

Tema sõnul on sõprus kahe riigi vahel kestnud juba 26 aastat ning igal aastal on keegi Eestist külastanud läbi Taipei Riia missiooni Taiwani. Tema enda jaoks on seekordne käik Saaremaale aga esmakordne. “Siin on imeilus, täielik paradiis,” kinnitas Andy Chin.

Chini sõnul on Taiwani kodanikud pidanud Eestit alati modernseks riigiks. “Aga siin on niivõrd ilus – millised kaunid maastikud ja metsad! Ja seda paljud meie inimesed veel ei tea.” Seda sõnumit tuleb tema sõnul levitada. “Tahaksime tulevikus Saaremaad rohkem tutvustada meie inimestele ja Taiwani omakorda Saaremaa inimestele,” avaldas Andy Chin.

Tema on seda meelt, et ehkki kogu Eesti on ilus, on Saaremaa siiski midagi hoopis erilist. “Võib-olla see tunne ongi tänu sellele pikaajalisele sõprusele,” pakkus ta. “Saaremaast võiks saada kahe riigi sõprussuhete nurgakivi.” Suurepärast koostööd annab tema sõnul teha nii turisminduses kui ka ettevõtluses.

Riigikogu eelmise koosseisu Taiwani toetusrühma esimehe Kalle Laaneti andmeil on Taiwani esindajatel Saaremaaga juba mõnda aega olnud päris tihe koostöö. Riia missiooni kaudu on toetust saanud nii võimlemisklubi Pärl kui ka Tiit Uspenski maadlusklubi, kellele hiljuti osteti kaasaegne maadlusmatt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles