Automüük on aastaga pisut edenenud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜKS LEMMIKUTEST: Saarlaste lemmikute hulgas on Tesmani müügikonsultandi Mart Kesküla sõnul kindlasti uus Toyota RAV4. Statistika ütleb, et seda autot on tänavu Saaremaal registreeritud viis.
ÜKS LEMMIKUTEST: Saarlaste lemmikute hulgas on Tesmani müügikonsultandi Mart Kesküla sõnul kindlasti uus Toyota RAV4. Statistika ütleb, et seda autot on tänavu Saaremaal registreeritud viis. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kui läinud aasta esimeses kvartalis registreeriti Saare maakonnas esmaselt 191 sõiduautot, siis tänavu samal ajal oli registrisse kantud autosid 196.

Kui vaadata eraldi uhiuusi sõiduautosid ehk neid, mille väljalaskeaasta on 2019, siis selliseid on saarlased maanteeameti sõidukite registriosakonna peaspetsialisti Aime Parve andmeil soetanud selle aasta kolme esimese kuu jooksul 97.

Mullu samal ajal oli sõiduautosid väljalaskeaastaga 2018 registreeritud 103. Seega ilmneb, et saarlased, kellele viimastel aastatel on aina enam meeldinud nn tutikad autod, on otsustanud tänavu mõnevõrra vähem uute autode kasuks.

Esmaselt registreeritud autodest, olenemata nende väljalaskeaastast, on saarlased enim registrisse kandud tänavu Škodasid (23). Neist uhiuued ehk väljalaskeaastaga 2019 on 17 ehk ka tutikate autode arvestuses hoiab Škoda Saaremaal esikohta.

Linnamaasturid on popid 

Škodasid müüva Warma Auto müügijuhi Aivar Johansoni hinnangul on müük olnud plaanipärane ning endiselt on populaarsemad olnud linnamaasturid Škoda Karoq ja Kodiaq.

Hästi on Saaremaal selle aasta alguses läinud kaubaks ka Renault´ ja Dacia mudelid. “Loodame ka järgmiselt kvartalilt suurt huvi meie müüdavate sõidukite vastu,” oli Johanson optimistlik.

Üldarvestuses hoiab teist kohta Volkswagen. Seda marki sõiduautosid, erineva väljalaskeaastaga, on tänavu kolme esimese kuuga registreeritud Saaremaal 19. Nende hulgas on uhiuusi ehk väljalaskeaastaga 2019 vaid kuus.

KRISTIAN TEERN: Autode müük oli meie majas esimeses kvartalis parem kui eelmisel aastal.

Kolmandal kohal on saarlaste üks pikaajalisi lemmikuid Toyota. Erineva väljalaskeaastaga Toyota mudeleid on tänavu Saaremaal registreeritud 18. Nende hulgast on uhiuued olnud 13 ehk sedapidi võttes on nn tutikate tabelis Toyotade päralt teine koht.

Toyotasid müüva Tesman Auto müügi- ja teeninduskonsultandi Mart Kesküla sõnul möödus 2019. aasta esimene kvartal neil ääretult töiselt ning välja vahetus oluline osa võtmemudelitest. Tõsi, müügitulemused olid seetõttu esimeses kvartalis Kesküla sõnul prognoositult mõnevõrra tagasihoidlikumad kui eelmisel hooajal, sest uute autode tarned sattusid järgmistesse kvartalitesse.

Lemmikud on tema sõnul kindlasti aga uus Toyota RAV4 ning häid tulemusi hakkas kohe näitama ka Corollade perekond. “Corollat on võimalik osta täna kolmes kereversioonis – luukpära, sedaan ja universaal ning kõikidel on ka hübriidajamiga versioon,” kinnitas Kesküla. “Täna võibki öelda, et pea iga teist uut Toyotat, mis salongist väljub, käitab hübriidajam.”

Mart Kesküla usub, et saarlaste huvi uute Toyota mudelite vastu jääb kestma ning Tesman Auto saab valmistada heameelt nii oma uutele kui ka olemasolevatele klientidele.

Kiire ja toimekas algus

Kuressaare Autoteeninduse, kes müüb KIA-t, Peugeot’d ja Opelit, müügikonsultandi Kristian Teerni hinnangul on neilgi tänavused esimesed kuud möödunud üsnagi kiirelt ja toimekalt. “Autode müük oli meie majas esimeses kvartalis parem kui eelmisel aastal,” tunnistas Teern.

Kuressaare Autoteeninduse müügikonsultant Kristian Teern.
Kuressaare Autoteeninduse müügikonsultant Kristian Teern. Foto: Maanus Masing

Parasjagu on populaarseim mark nende majas KIA ja palju ei jää maha ka Peugeot. Kolme esimese kuu jooksul on Saaremaal esmaselt registreeritud seejuures 12 KIA-t, kusjuures kõik need on olnud väljalaskeaastaga 2019. Peugeot’sid on samal ajal registrisse kantud üheksa ning seitse neist olid samuti käesoleval aastal tehasest tulnud.

Eelistuste osas on trend Kristian Teerni sõnul jäänud samaks – jätkuvalt on populaarsed linnamaasturid. “Oleme kindlasti tulemustega rahul ja järgmiselt kvartalilt ootame samuti tõusu,” kinnitas müügikonsultant. “Sellele aitab kaasa inimeste usalduse kasv pakutavate sõidukite vastu ja ka rahulolu meie teenindusega.”

Saarlaste lemmikautod 2019

1. Škoda 23 (neist väljalaskeaastaga 2019 – 17)

2. Volkswagen 19 (6)

3. Toyota 18 (13)

4. Volvo 16 (1), BMW 16 (–)

5. KIA 12 (12), Ford 12 (2)

6. Honda 11 (11)

7. Peugeot 9 (7), Audi 9 (3)

8. Hyundai 8 (6)

9. Subaru 5 (4), Opel 5 (3)

10. Renault 4 (3), Dacia 4 (4), Nissan 4 (1), Chrysler 4 (–), Mercedes Benz 4 (–).

Allikas: Maanteeamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles