KÜLALOOD: Tööst küllastunud talunik ostis hobikorras vana Volga

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
VAHELDUS: Kaido Kirst tunneb rõõmu vana sõiduauto remontimisest ja sellega sõitmisest.
VAHELDUS: Kaido Kirst tunneb rõõmu vana sõiduauto remontimisest ja sellega sõitmisest. Foto: Maanus Masing

Saaremaa nimekaim viljakasvataja Kaido Kirst viis tagantjärele ellu oma põlvkonna ühe kunagise  unistuse ja soetas endale naljaviluks helesinise sõiduauto Volga.

“Ükskord elus jäi viljakasvatuses ka 3000 eurot üle ja ostsin omale Volga,” rääkis Kirst 1991. aastal toodetud, kunagise nõukogude nomenklatuurile seisusekohase auto soetamisest. 

“Volga, nagu üks minu eakaaslane ütles, oli meie aja meeste helesinine unistus,” lisas autoomanik, kelle sõnul leiab nõukogudeaegse Volga ka mitme teise põllumehe autopargist.

Aasta tagasi talunik Toomas Põlluäärelt omandatud sõiduk on läbinud ülevaatuse ja omab kindlustust. Volgaga on Kirst teinud vaid mõne sõidu, muu hulgas käinud ka Kuressaares. Kuivõrd suurest töötegemisest hakkab tuntud taluperemehel vaikselt villand saama, tuleb ellu otsida vaheldust ja Volga juhtimine seda pakub. Võrreldes tänapäeva Lääne masinatega nõuab Volga juhtimine sohvrilt suuremat füüsilist jõudu. “Siin peab ikka tööd tegema, rooli keerama, mis on ilma võimendita, ja käike sisse lükkama,” rääkis talunik. “Juba 90 km/h juures on tegemist kui palju.”

Äraspidises mõttes vaheldust pakub Vene tehase toodang ka selles mõttes, et seda saab ise remontida. “Mõtlesin, et võtan omale ühe sellise masina, mida saab ka ise parandada. Muidu käivad isegi juba veoautot parandamas arvutiga mehed,” selgitas Kirst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles