Mudamassaaž ravib nii seest kui väljast

Kristina Õun
Copy
AITAB MITMEL MOEL: Hetkel pakub Anu Õun mudamassaaži füsioterapeudi põhitöö kõrvalt, enamasti pärast tööpäeva lõppu.
AITAB MITMEL MOEL: Hetkel pakub Anu Õun mudamassaaži füsioterapeudi põhitöö kõrvalt, enamasti pärast tööpäeva lõppu. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Füsioterapeut Anu Õun aitab oma patsientidel ning ka teistel soovijatel lihaspingeid leevendada Mullutu lahest toodud Saaremaa mudaga, mille hüved ei piirdu vaid valulike lihaste pehmendamisega.

Kuressaare haigla füsioterapeut Anu Õun käis oma oskusi täiendamas Haapsalus ning pakub nüüd ka lõõgastavat ning lihastele ja nahale mitmekülgselt kasuliku toimega mudamassaaži.

“Ravimudamassaaž on füsioteraapias abiks alaägedate ja krooniliste lihaskõõlusprobleemide ravimisel, ennetades nii ülekoormussündroome kui ka alandades juba tekkinud lihaspingeid, leevendades kroonilisi põletikke ja valusid, millega mul oma töös pea igapäevaselt tuleb tegeleda,” rääkis Õun. Ta lisas, et need hädad ohustavad eelkõige pikalt sundasendites viibivaid töötajaid, pidevalt korduvate, ühetaoliste või liiga jõuliste liigutustega töö tegijaid, samuti kontoritöötajaid, kes töötavad arvutiga jms.

“Eelsoojendatud bioaktiivse ravimuda mähis soojendab, pehmendab ja seeläbi lõõgastab lihaseid ning valmistab kehapinna massaažiks ette. Massaaži tulemusel imenduvad muda toimeained sügavamale kudedesse, stimuleerides kudede taastumist. Olenevalt haiguse või probleemide raskusastmest peaks parema tulemuse saavutamiseks protseduure kordama soovitavalt üle päeva 5–10 korda,” rääkis füsioterapeut. “Esialgu vajab keha kohanemist, kohe esimese massaažiga ei pruugi tulemused avalduda.” 

Ta lisas, et ravimuda ei sobi oma stimuleeriva efekti tõttu rasedatele, ägedate ja põletikuliste haiguste korral, verehaiguste, südame-vereringe puudulikkuse ja pahaloomuliste kasvajate korral.”

Kenam nahk ja pehmem lihas

Muda soojendatakse veevannis 42 kraadini ja määritakse seejärel ühtlase kihina seljale või ka konkreetselt ravi vajavale piirkonnale. Protseduuri pikkus on üks tund, 20-minutilisele mudamähisele järgneb eelsoojendatud piirkonna massaaž.

“Kasutusel on Saaremaa Mullutu suurlahe muda, mis on rikas mineraalsete ja orgaaniliste ainete poolest” selgitas Õun. “Selles leiduvad mineraalained ja mikroelemendid on kasulikud nii lihastele, liigestele kui ka nahale.” Tema sõnul sobib protseduur hästi kutsehaiguste ennetamiseks, ülekoormussündroomide vältimiseks seljas, õlavöötmes ja kätes. See lõõgastab lihaseid, parandab kudede verevarustust, ainevahetust, stimuleerib kudede uuenemist, parandab lihaste toonust ja on ka hea tööstressi ennetaja.

Protseduur kestab tund aega ja maksab 35 eurot. Soovijad saavad registreeruda, helistades telefonil 45 20120.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles