Vabaõhuetendus Maasi maalinnal oli superkogemus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Saarte Hääl

Keset vihmasadu, kus vili põllul rikneb ja kartul mädaneb, teeb kultuuritöötaja meele päikselisemaks teguderohke suve meenutamine. Orissaare kandis jätkus kultuurisündmusi nii suurtele kui väikestele, nii vanadele kui noortele. Tõsi, kättpidi kedagi kohale ei tiri, aga kes üritustel osalesid, ilmselt ei pea kahetsema.

Rahvarohke jaanipidu Illiku sadamas oli proloogiks kogu kultuurisuvele. Väiksemaid-hubaseid jaaniõhtuid korraldati pea igas külas.



Pärast jaanipäeva läks suureks toimetamiseks, et saaks õigeks ajaks lavaküpseks Maasilinna vabaõhuetendus Helena. Kuigi tekstiproovidega alustati juba jaanuaris, saime esinemispaika alles mõned päevad enne esietendust. See oli kogemus, mida võiks soovitada igale algajale kultuuritöötajale. Inimestevaheline koostöö oli super. Harrastusnäitlejad andsid endast parima. Sponsorid panid õla alla. Etendus läks korda. Maasilinn lausa kutsub suviti midagi korraldama. Tänavu võttis selle kutse vastu lavastaja Ellen Teemus.



Järjekordsed Illiku päevad näitasid, et nii Orissaarele kui tervele Eestimaale on just niisugust merelist ettevõtmist vaja. Kohalike meremeestega tulid rinda pistma mandri ametivennad. Toimus teine Orissaare triatlon. Tänusõnad selle ellukutsujale Andre Kuntselile. Üle Väikse väina Muhust Orissaare sadamasse ujus sel aastal rekordarv võistlejaid.


Illiku päevade hingeks on Evi Männik.



Ilusal augustipäeval said muusikahuvilised Maasilinnal nautida kahe Valgevene noore akordionisolisti kontserti. Esinemispaik meeldis kaugelt tulnud külalistele väga. Publik võttis artistid soojalt vastu.


Ja jälle Illikule, kus võõrustasime Tõrva kultuurimaja segaansamblit. Pärast esinemist keerutati jalga Maasi poiste pillilugude saatel.


Mandrirahvas imestas – küll need saarlased on vähe imelikud, et niisuguse vihmaga kodust välja tulevad.



Hakkame siis peatselt uue hooajaga pihta! Olete kõik oodatud ringide töös osalema, kontserte ja teatrietendusi külastama.


Orissaare kultuurimaja saab 2009. aastal viiekümne aastaseks.

Anu Viljaste
Orissaare kultuurimaja juhataja
viljasteanu@hot.ee

Tagasi üles