Harilaiul filmitud lühimängufilmis „Ääremängijad“ võitis rahvusvahelisel festivalil auhinna

Copy
Foto: Erakogu

Madli Lääne värske lühimängufilm „Ääremängijad“ võitis Taanis Odense rahvusvahelisel filmifestivalil Artist Awardi ehk auhinna tugevaima kunstilise väljenduse eest. Võitja valiti välja OFF24 rahvusvahelises võistlusprogrammis linastunud 52 lühimängufilmi hulgast. Odense filmifestivalil toimus „Ääremängijate“ maailma esilinastus.

Saaremaal Harilaiul filmitud lühimängufilmis „Ääremängijad“ satuvad kolm teismelist pingelisse kolmnurka. Kogenematud noored ei julge oma piire kehtestada ja olukord väljub kontrolli alt. Õhku jääb küsimus - kes on süüdi, kes on ohver? Film uurib halli alla, kus jooksevad teismeliste mängu, flirdi ja vägivaldsuse vahelised ähmased piirid.

Auhinna andis üle žürii liige, Clermont-Ferrandi lühifilmifestivali programmikoostaja Julie Rousson sõnadega: „See film jäi meiega nii emotsionaalsel kui füüsilisel tasandil. Tundsime suvekuumust ja looduse tekstuure ning tajusime ühe unikaalse episoodi lahti rullumist ajas. Nutikad valikud montaažis, värvimääramises ja helirežiis teevad sellest filmist meie jaoks kunstiteose“.

Tagasi üles