SÜG-i õpetajad kalmistul talgutel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Reedel, 3. oktoobril, kui paljudes koolides oli täiesti tavaline tööpäev, käisid Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetajad Kudjape kalmistul talgutel.

Nagu juba tavaks, tähistati ka tänavu SÜG-is õpetajate päeva, mida juhtisid ja viisid läbi 12. klasside õpilased. Päeva üheks osaks on alati olnud mõni üllatus, mis õpilastel oma õpetajate jaoks varuks. Idee surnuaeda koristama minna tuli tänavuaastaselt abituuriumilt.



Kuressaare Linnamajanduse juht Urmas Raik muretses talgulistele rehad ja hangud, õpilased olid hoolitsenud tee ja pirukate eest, et töötegijad saaksid keha kinnitada. Kalmistul oli õpetajate tööks lehti kokku riisuda ning suurematesse hunnikutesse tassida.



Kuna tavapäraselt on pedagoogidele õpetajate päeval pakutud näiteks tantsukursust, veekeskuse külastust, mõnd ekskursiooni, mõjus seekordne üritus täiesti uudsena.



Tagasiside oli igati positiivne: paljudele meeldis lihtsalt vaikuses ja rahus tööd teha, teistele oli jälle meeltmööda fakt, et õpilased olid mõelnud tegevuse peale, mis oleks ühtaegu lõõgastav ja vajalik ning ei maksaks palju. Selleks et puhata, ei pea tingimata kulutama suuri summasid, vaid piisab vähesest.



Tänavu Kuressaare parimaks heakorratöötajaks valitud surnuaiavaht Marika Jürisson oli abi eest väga tänulik ning avaldas lootust, et säärane ettevõtmine pelgalt ühekordseks ürituseks ei jää.



Suviti käivad kalmistul abiks töömaleva lapsed, kuid just sügiseti olevat kalmistul eriti palju tööd seoses lehtede koristamisega ning vabatahtlike abi oleks väga teretulnud.



Kalmistuvaht ütles, et seesugust hoogtööd tuleb ette heal juhul kord 10 aasta jooksul ning seda rõõmustavam säherdune algatus on.

Reet Igav
SÜG-i õpetaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles