Muhu kooli direktori viimane lõpuaktus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Eile pidas oma viimase lõpuaktuse Muhu põhikooli kauaaegne direktor ja õpetaja Senta Room (fotol). Sügisest hakkab ta pensionäripõlve pidama.

Pedagoogina on Senta Room töötanud ühtekokku 49 aastat, neist 35 aastat juhtinud Muhu põhikooli. “Kokkuvõtlikult võin öelda, et üks väärt ja mõnus kool on see Muhu põhikool,” ütles ta.



Küsimusele, mis selle pika aja jooksul ka muutunud on, vastas Senta Room muiates: “Riigikord on muutunud. Ja et ma nii kaua selles ametis olen vastu pidanud, eks tähenda see seda, et olen osanud muutustega kaasa minna.”



Tänavu lõpetas Muhu põhikooli 17 õpilast. “Rõõmu valmistas see, et neist kaks valis lõpueksamiks minu aine – füüsika – ja eksami sooritasid nad väga edukalt,” märkis direktor.



Senta Room on seisukohal, et õpilaste arvu vähenemisele vaatamata on Muhu kool siiski üks elujõuline ja jätkusuutlik kool. “Olen kindel, et minu järglaseks sellel ametikohal saab tubli inimene, kes suudab hariduselu Muhu saarel edasi viia,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles