Pudelikorgid tegid head plaanitust palju rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia LEOde eestvedamisel toimus sel aastal kogu Euroopas plastkorkide kogumise kampaania, mis ületas ootusi kahekordselt. Välismaalastest korjasid eestlased suuruselt teise koguse.

Kõige rohkem korkide korjamisega heategevust teinud riigiks tunnistati Saksamaa, kuid seejuures ei võetud arvesse mitte ainult korjatud korkide hulka, vaid ka riigi kaugust Belgiast ja LEFi delegatsiooni suurust. Kolmanda koha väärilise korgimäe saatis taaskasutamiseks Ungari.

LC Sõrve esindaja Leo Filippovi sõnul kogus Saaremaa puuetega inimeste koda (SPIK) kaks suurt ja ühe väikese koti korke, Hiiumaalt tuli plastkorke seitse kotti ja Sõrvest üks suur kilekotitäis.

Kampaania eesmärk oli koguda piisavalt suur hulk korke, et saada raha kolme vaegnägijate juhtkoera treenimiseks.

Ettevõtmise tulemusena koguti korke kokku üle 16 000 kg ning lisaks annetati ka raha, mille eest on võimalik koolitada plaanitust neli kutsikat rohkem. Ühe koera väljaõpetamine maksab 15 000 eurot. Kogutud korgid saadeti Belgiasse, kus need taaskasutusettevõttele maha müüdi ja ümber sulatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles