FC Kuressaare võttis valitsevalt meistrilt viigipunkti

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Elari Valmas
Elari Valmas Foto: Alver Kivi

Eesti meeste jalgpallimeistrivõistluste Premium-liigas püüdis valitsev meister Nõmme Kalju FC paremalt ja vasakult, siitnurgast ja sealtnurgast, tsenderduste ja läbijooksudega murda FC Kuressaare kaitseliini, kuid kollasärgid olid oma ülesannete kõrgusel ja nõnda saadi koduplatsil väravateta viik.

“No selline tulemus valitseva meistri vastu on meie jaoks kindlasti kordaminek,” ütles Kure peatreener Jan Važinski vahetult pärast kodusel Kure Arenal mängitud kohtumist. “Usun, et see annab kõigile meestele motivatsiooni edasi panna ja kindlasti on meil isu veelgi enamaks. Tahaks loota, et tänavu õnnestub tugevamatelt veel nii mõnigi punkt hammustada.”

Kalju oli kindlalt domineerivam pool ja meeskonnal avanes ka mitu head võimalust skoori teha, kuid kaitsjate otsustav tegutsemine, väravavaht Roland Küti head tõrjed ja õnn aitasid võõrustajaid taga nullis hoida. Samas panustati ise vasturünnakutele, loodi ka võimalusi ja parim võimalus oli Sander Lahel, kelle löögist pall napilt väravast mööda lendas.

“Kaitses oli meil kord majas ja Kaljuga mängides palli mitte sisse lasta on hea töö,” tunnistas Jan Važinski. “Oleme siin asjad toimima saanud, aga rünnakuga on meil jätkuvalt probleeme ja peame sellega töötama.”

FC Kuressaare poolkaitsja Oliver Rass ristis viigi töövõiduks. “Töö pealt tuli ja väga raske oli,” tõdes ta. “Esimesel poolajal oli päikesega eriti palav, aga terve meeskond võitles tublilt ja võtsime selle ühe punkti ära. Ikka lootsime, et äkki saame kolm punkti ka kätte. Neil on mõõn, aga küll nad sellest välja tulevad, sest nad on tegelikult head.”

Rassi hinnangul toimis mänguks valitud taktika päris hästi. “Lõpus Roland pidi paaril korral päästma, aga hoidis oma “puuri” ikkagi puhtana. Kõigilt on oluline punkt kätte saada, aga tänase plussiks on see, et see tuli eelmise aasta meistrilt,” lausus poolkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles