Saaremaa naiskond tegi pronksivõiduga ajalugu

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NAISKOND MEDALITEGA: Vasakult Egle Püvi, Reelika Raap, Cristin Lepp, Janne Järvalt, Andra Vabar, Kätriin Põld, Raili Sepp, Dorit Heinastu, Erle Püvi, Keiu Silm, Kaisa Õunpuu, Piret Prangel.
NAISKOND MEDALITEGA: Vasakult Egle Püvi, Reelika Raap, Cristin Lepp, Janne Järvalt, Andra Vabar, Kätriin Põld, Raili Sepp, Dorit Heinastu, Erle Püvi, Keiu Silm, Kaisa Õunpuu, Piret Prangel. Foto: Kristi Põld

Pärast 1966. aastat lõpuks taas Eesti võrkpallimeistrivõistluste medali Saaremaale toonud naiskonna juhid loevad sellega sportliku eesmärgi saavutatuks, kuid edasised plaanid on esialgu lahtised.

Saaremaa naiskonna juht Kristi Põld ütles, et pronksmedalite puhul võib kõiki asjaosalisi kindlasti õnnitleda. “Aga see, et me naiskonnaga üldse meistriliigasse läksime, on suur saavutus. Kui mõelda, et me alustasime rahvaliigas ja mängisime mitu hooaega esiliigas, siis on see olnud suur samm,” märkis ta. Põld lisas, et kindlasti on see olnud kõigile suur kogemus ning mängijad nägid, mis on meistriliiga ja millisel tasemel seal mängitakse.

Naiskonna pronksmedalitele tüürinud peatreener Peeter Vahtra ütles, et kuna Saaremaa osales üle aastakümnete taas kõrgtasemel, siis sai enne hooaega võetud eesmärgiks medal ja see ülesanne sai täidetud, kuigi samas ei olnud finaal ka üldse kaugel.

“See, et me poolfinaalis TalTechile nii valusalt kaotasime ja napilt välja jäime, kriibib kindlasti nii minul kui ka mängijail,” tunnistas ta. “Eks me olime läbi hooaja tõestanud, et suudame neid rohkem võita, kui kaotada. Paraku ei oska öelda, kuidas oleks läinud finaalseeria, sest Tartul on tugev naiskond.”

Vahtra hinnangul jäi kokkuvõttes kõik servi kehva vastuvõtu taha, mis just otsustaval momendil totaalselt ära kukkus. “Kindlasti andis siin tunda asjaolu, et mitmed mängijad ei olnud varem liigas mänginud, see oskus tuleb aastatega. Aga mängijad püüdsid ning kordamööda suutsid kõik naised hästi mängida ja siis jälle tegutsemises laguneda,” leidis peatreener.

Vahtra sõnul oli naiskonnal headel päevadel mitmekülgne rünnak, kollektiivne kaitse toimis ja ka pall servil lendas. “Meie tugevuseks on hea kollektiiv ja suurepärased inimesed,” rääkis ta. “Läbisaamine oli väga hea ja üksteist toetati, kuna kõik käivad tööl ja on pereinimesed. Sisekliima oli väga hea.”

PEETER VAHTRA: Meie tugevuseks on hea kollektiiv ja suurepärased inimesed.” 

Erinevalt teistest koosharjutavatest naiskondadest treenis Saaremaa Tallinnas ja Kuressaares. Peeter Vahtra sõnul ei olnud see tema jaoks keeruline, kuna kollektiiv oli super. “Võtsime seda asja rahulikult. Kui teised võistkonnad saavad olla koos 24/7, siis meil õnnestus see üksikud korrad. Nii oli ja üritasime endast anda parima,” selgitas peatreener.

Samas ei osanud Peeter Vahtra öelda, kas parem tulemus jäi ikkagi kokkuvõttes selle taha. Ta tõdes, et treeningute kvaliteedi saaks kindlasti paremaks, sest probleemid tulevad tavaliselt just pisiasjades.

Kuidas aga edasi, kas meistriliigas ja kui, siis kellega ning kas Peeter Vahtra juhendamisel? Kristi Põld nendele küsimustele esialgu vastata ei osanud, kuid märkis, et paljuski sõltub see sellest, kui palju on kohalikke naisi, kes on valmis kaasa tegema.

Eelmisel aastal olid algul ainult Janne Järvalt ja Cristin Lepp, hiljem tuli juurde Andra Vabar ning hakati otsima lisajõudu mandrilt. “Pean kuulama ära ka naiste soovid ja vaatama, kui suures osas saame oma jõududega hakkama ja kui palju on vaja mandrilt lisa tuua. Ka liiga ja peatreeneri osas on kõik esialgu lahtine. Otsuse peab tegema septembris,” rääkis Põld.

Peeter Vahtra ütles, et klubi järgmiste sammude kohta ei oska tema midagi öelda. “Kõik asjad peavad olema läbiräägitavad ja siin peab oma sõna ütlema ka võrkpalli liit, aga nii meeldivate inimestega on ääretult meeldiv koos töötada,” tõdes ta.

Kadi Mägi tuli Tartuga meistriks

Naiste Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria neljandas mängus võitis Tartu Ülikool /Bigbank kolmes geimis TalTech/Tradehouse’i, millega kindlustas 3 : 1 mänguvõitudega endale teise järjestikuse Eesti meistritiitli. Teise kuldmedali sai ka saarlane Kadi Mägi.

“Hindan seda väga kõrgelt,” tunnistas viimases kohtumises oma naiskonnale 14 punkti toonud Mägi. “Esiteks seepärast, et neid tiitleid mul väga palju ei ole ja Eesti meistrivõistluste kuld on alati eriline. Teiseks ei tulnud see võit meile üldse lihtsalt ja pidime palju vaeva nägema, et see kätte saada, mis teeb ka kuldmedali väärtuslikumaks.”

Kadi Mägi sõnul võib hooajaga kokkuvõttes väga rahule jääda, sest kolmest tiitlist saadi kaks. Lisaks tuldi ka Eesti karikavõitjaks. “Balti liiga finaalist on muidugi kahju, see võit libises meil nii napilt käest, aga mis teha, kuid hõbemedal on ka väärtuslik,” rääkis Mägi, kes jäi rahule ka oma hooajaga.

“Saaremaa naiskond jättis hea mulje, mul on hea meel, et nad meistriliigas mängida otsustasid. Hooaja alguses arvasin, et saame nendega finaalis mängida. Usun, et nende tulemust pärssis natuke see, et nad Balti liigat ei mänginud.”

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles