Juu Jääb – everything is ok*

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KUTSUS RAHVA KOKKU: Saaremaa neidudekoor esines Juu Jääbil esimest korda ning tõi kohe oma võimsa esitusega lava ette kokku palju festivalikülalisi. Foto: Sander Ilvest
KUTSUS RAHVA KOKKU: Saaremaa neidudekoor esines Juu Jääbil esimest korda ning tõi kohe oma võimsa esitusega lava ette kokku palju festivalikülalisi. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Laupäeval kordas viimane esineja koos publikuga lauset "everything is alright" nagu mantrat ning tekkis teatav sünergia, mis võtab selle festivali muretu meeleolu suurepäraselt kokku.

Pealava taha puu kahe suurema oksa vahele oli pandud ka silt, millel seisis:

Hüvasti, Tallinn
Hüvasti Töö

Seega ei saanud olla vääritimõistmist: see on koht puhkuseks, et võtta aeg maha – on ju suvi!

Publikurekord purustatud

Laupäeval kell kaheksa õhtul oli pealava ees veel väga rahulik. Mõned üksikud inimesed olid tulnud kuulama Saaremaa neidudekoori peaproovi ning nautima ilusat ilma. Kuna igal õhtul lükkus kava pea tund aega hilisemaks, siis inimesed vast arvasid, et seekord on samuti ning jäid telkidesse kauemaks.

"Kus on kõik ülejäänud 700 inimest?" küsis festivali korraldaja Villu Veski laval Saaremaa neidudekoori esinemist sisse juhatades. Festival näitas laupäeval väsimusemärke, ent kui koori esinemine hakkas lõpule jõudma, oli koorilaul meelitanud kohale päris palju inimesi. Meeleolud jäid aga veidi rahulikumaks kui neljapäeval ja reedel, vaatamata särtsakale ja energilisele Iirisele. Seega on küsitav, kas pärast Iirist sobis esinejaks Rootsi jazz-artist Emily Mc Ewan, kes uinutas kuulajaid ning rahustas publiku viimseni maha. Igatahes tuli pärast seda väga hea, sügav uni.

Veski ütles Kadi raadiole antud intervjuus, et festivali külastajaid oli umbes 3000. Kolmel kontserdil, mille ta korraldas vahetult enne Juu Jääbi algust, käis kohal 1100 inimest. Kui need arvud kokku võtta, siis külastas selle aasta Juu Jääbi üle 4000 inimese. "See võiks olla siiani meie publikurekord," rõõmustas Veski.

Tema sõnul on küsimus, kas jäädi plussi, praegu veel lahtine, sest kulusid ja tulusid pole jõutud kokku arvestada.

Festivalikülastajad Aivar ja Liilia Virves Kuressaarest käisid Juu Jääbil kohal kaks päeva. Väga suur üllatus oli nende jaoks Iiris Vesiku bänd, keda nad nägid laval esmakordselt. "See tüdruk on sündinud suurtele lavadele," ütles mees, kelle sõnul televiisorist vaadates ei tule bänd ja tema säde üldse nii hästi esile kui nüüd.

Tüdrukud vihtusid tantsu

Saaremaa neidudekoor oli nende sõnul ka väga hea ning Nõmme Jazzi rahvusvahelise jazzkonkursi võitja Ruta Duduma tõmbas abikaasade sõnul hästi käima. Duduma energia oli nii nakkav, et neli tüdrukut hakkasid tantsu vihtuma. Ka väikseid lapsi kogunes lava ette palju, kõik olid nooruslikust energiast lummatud. "Tal on ikka lõunamaa temperamenti," naeris Aivar Virves.

Reedel varjutas abikaasade sõnul teised esinejad aga Sylver Logan Sharp. Liilia Virvese sõnul oli ta temperamentne ja erk.

Eraldi tooksid Virvesed välja ka Peedu Kassi. Tema näppude jooks oli väga hea. "Tundus, et brasiillane ise ka nautis Kassi," arvas mees.

Esinejaid oli nende päevade jooksul mitmesuguseid ning nad moodustasid omamoodi terviku – oli jazzi, aga ka sambat.

Saaremaa neidudekoori liikme Reelika Lemberi lemmik oli vaieldamatult Iiris. "Tal on mõnus hääl ja ta laulab hästi," arvas Reelika.

Festivalil pakuti süüa väga rahakotisõbraliku hinnaga, nii et ei möödunud hetke, kui toiduleti ääres ei oleks olnud pisikest järjekorda. Ka toiduvalik oli mitmekesine ning kõik said söönuks.

"Siin on armas õhkkond," ütles laulja Iiris, kes esines Muhumaal esimest korda. Praegu on ilus ilm, nii et siinne esinemine oli talle natuke nagu puhkuse eest ka. Saaremaal on ta varem korra esinenud, aga ainult ühel erapeol.

Ka Kuressaare linna kultuurinõunik Heli Jalakas jäi festivaliga rahule. "Mõnus oli," võttis ta meeleolud kahe sõnaga kokku. Jalaka sõnul oli selles õhustikus vaieldamatu fiiling ning eriliselt üllatas teda neidudekoor, kelle esinemine pakkus talle rõõmu. Nüüd ootabki ta põnevusega, et teada saada juba järgmise aasta esinejaid.

*kõik on hästi (ingl k)

[nggallery id=244]

[nggallery id=245]

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles