Robotex sel nädalavahetusel Tallinnas

Tõnu Veldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VIIMASED KATSETUSED: Täna õhtul Tallinna sõitvad Laurits Tass ja Priidu Saart 11.b klassist testivad omaehitatud joonejälgijat QT EX. Noormehed on robotit ehitanud septembrikuust. Foto: Sander Ilvest
VIIMASED KATSETUSED: Täna õhtul Tallinna sõitvad Laurits Tass ja Priidu Saart 11.b klassist testivad omaehitatud joonejälgijat QT EX. Noormehed on robotit ehitanud septembrikuust. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Tallinna tehnikaülikooli spordihoones järjekordsed Robotexi võistlused, kuhu Saaremaalt sõidab 18 õpilast üheksa robotiga.

“Tegemist on Baltikumi suurima robotivõistlusega,” kinnitas Kuressaare gümnaasiumi füüsikaõpetaja Olle Arak.

Lisaks robotite võistlusele saab Robotexil vaadata teemakohaseid näitusi ja osaleda töötubades. Võistlust külastab ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, kes tervitab võistlejaid.

Kokku osaleb Robotexil 543 noort ja 236 robotit. Võisteldakse üheksal alal.

Olle Arak selgitas, et kuna tegemist on meeskonnatööga, ei saa üks inimene robotiga alati hakkama. Saarlased lähevad võistlema neljandat korda. Seni pole karikaid koju toodud. Juhendaja leidis, et teemast huvitatud inimesele on ennekõike oluline osavõtt, sest tegevust Robotexil jätkub.

“Mõnel alal on ainuüksi platsile pääsemine tubli tulemus,” kirjeldas Arak tihedat konkurentsi.

Suurimad robotid mängivad jalgpalli. Nende ümbermõõt on umbes 35 sentimeetrit, kuid olenevalt etteantud ülesannetest on ka 10- ja 15-sentimeetriseid roboteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles