Aare Saal 50 – tunnetest tulvil õhtu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Saarte Hääle kaamerasilm püüdis Aare Saali kinni koos Kristina Vähiga. Foto: Raul Vinni
Saarte Hääle kaamerasilm püüdis Aare Saali kinni koos Kristina Vähiga. Foto: Raul Vinni Foto: Saarte Hääl

Läinud neljapäeval täitus Kuressaare kultuurikeskus parimate ooperipaladega, sest oma 50. juubelisünnipäeva oli kodusaarele tähistama tulnud bariton Aare Saal koos kolleegidega rahvusooperist Estonia.

Tenor Andres Köster, metsosopran Juuli Lill, üllatuskülaline sopran Kristina Vähi ja Aare Saal ise esitasid pianist Piia Paemurru saatel tunnetest tulvil kaunimaid aariaid ja duette, suurem osa neist itaaliakeelsed. Publik oli suurepärastest etteastetest sedavõrd vaimustunud, et tihti ei tahtnud aplaus vaikidagi.

Lavalt suure lillesülemiga lahkunud juubilar tunnistas, et oli kontserdi eel pisut ärevil, kuna kodupubliku ees esinemine on eriline vastutus, kuid samas olla selle võrra suurem ka rõõm. Suurepärane, et selline muusika jõuab saarele ka talvisel ajal, sest tõeline ooperisõber tahab ju hinge kosutada rohkem kui vaid kord aastas ooperipäevadel.

Palju õnne, Aare Saal!

Tagasi üles