Kärt Männa naasis kuld-, Kerstin Tang hõbediplomiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Saarte Hääl

Hiljuti Eesti muusika- ja teatriakadeemias toimunud VII üleriigilisel muusikaolümpiaadil saavutas Saaremaa ühisgümnaasiumi 12.a klassi õpilane Kärt Männa (paremal) (juh Mari Ausmees) kulddiplomi. Kuressaare gümnaasiumi 7.a klassi õpilane Kerstin Tang sai aga hõbediplomi. Tema juhendajad oli Helle Rand, Pilvi Karu ja Lolita Äär.

“Tulemusega olen väga rahul,” ütles Kärt Männa, lisades, et talle tuli juba maakondliku vooru võitmine üllatusena, seda enam oli üleriigilises voorus 23 konkurendiga võisteldes kulddiplomi pälvimine suur saavutus.

Olümpiaadil tuli lisaks kirjalikule osale, retsensioonile ja noodist laulmisele esitada omaloominguline pala ja üks laul eesti autorilt. Omaloominguks viisistas Kärt Artur Alliksaare luuletuse “Asüül”. Bonzo ja Tõuni laulu “Sinalill”, mille ta valis eesti autori loona, oli tal suurepärane võimalus esitada koos Andre Maakeriga, kes vaatamata oma kontserttuurile oli nõus EMTA-st läbi astuma.

Kärdi juhendaja Mari Ausmehe sõnul on Kärt musikaalne ja laia silmaringiga intelligentne noor inimene, kellega oli väga meeldiv olümpiaadiks valmistuda. “Kulddiplom ja üldjärjestuses 6. koht – olen tulemusega väga rahul!”

Kerstin Tang märkis, et tema jaoks oli olümpiaadiks valmistumisel kõige raskem kirjalikuks tööks õppimine ja materjali otsimine. Tangu juhendaja, muusikaõpetaja Helle Rand ütles, et hindab Kerstini saavutust kõrgelt, sest muusikaolümpiaad on üldse üks suuremahuline ja pikaajalist ettevalmistust nõudev olümpiaad. Ettevalmistamist alustasid nad Kerstiniga 1. veerandil, tutvudes eelmise olümpiaadi kirjalike ülesannetega ja alustades noodist laulmisega. Igal nädalal saadi kokku ja korrati kas õppekavas ettenähtud teemasid, kuulati muusikat või tegeleti omaloomingulise palaga. Jaanuaris viimistleti kontserdiarvustust. Laulu aitas valida ja ette valmistada õpetaja Pilvi Karu ja omaloomingulise pala juures abistas õpetaja Lolita Äär.

“Kerstin on väga musikaalne ja tundlik tüdruk,” iseloomustas Helle Rand, lisades, et ta on ka koolis väga kohusetundlik ja hoolas õpilane, kes püüab alati saavutada parimaid tulemusi. Peale selle, et Kerstin õpib Kuressaare muusikakoolis klaverit, laulab ta ka Pilvi Karu juhendatavas ansamblis Säde ja tütarlastekooris Vocaliisa.

Vabariiklikul olümpial oli põhikooli grupis 21 võistlejat. Kerstin esitas eesti autori lauluna Tõnis Mägi “Jäljed”, klaveril saatis Kerstini ema Katre Roolaht. Omaloomingulise pala “Lendlemine” esitas Kerstin klaveril.

Tagasi üles