Piret Pupparti Uschanka annab aimu rändurihingest (FOTOD)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Puppart Kadri Riisile lilleõisi pähe sättimas.
Piret Puppart Kadri Riisile lilleõisi pähe sättimas. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääle arhiiv

Laupäeval näitas Saaremaalt võrsunud moelooja Piret Puppart Kuressaares oma moebrändi Uschanka kevadsuvist kollektsiooni – lillekirjalisi siidkleite, seelikuid. Viimastest sündis ka näitus.

Arensburg hotelli lounge’is Muusa toimunud moedemonstratsioon tõi kohale tõeliselt suure hulga huvilisi. Nõnda, et nooruke moelooja isegi tunnistas – tema süda on rahul. “Atmosfäär oli hea, emotsioon oli hea, rahvast oli palju ja kõik oli lõppkokkuvõttes hästi mõnus saaremaine – modellid olid saarlased ja ka meikarid, juuksurid. Paljud asjad on ka Saaremaal tehtud,” tõdes Puppart.

Sellisel kujul nagu nüüd, pole Puppart oma kodusaarel varem moedemontratsioone teinud. Samas on ta osalenud aegu tagasi nt siinsetel koolimoesõudel. Samuti on tema üleüldse kõige esimene moedemonstratsioon toimunud just siin. “Olin siis 14-aastane ja see toimus tõesti Saaremaal,” tähendas ta. Puppart arvas, et võiks rohkemgi sõusid Saaremaal korraldada, kuid see polegi tegelikult nii lihtne. Juba puhtkorralduslikus mõttes. “Mõnes mõttes on see nagu lisatöö siia tulla. Kogu kamp kokku saada ja tulla,” nentis ta.

Kes aga laupäeval Arensburgi moedemonstratsioonile ei jõudnud, pole sugugi veel kõigest ilma jäänud. Piret Pupparti romantiliselt lillekirjalised, õrnad ja voogavad kleidid, pluusid ja seelikud uuest kevadsuvisest kollektsioonist on jätkuvalt Kuressaares. Alates selle nädala algusest on need vaatamiseks väljas Saaremaa kunstistuudio galeriis. Ja mitte ainult vaatamiseks. Kui miskit hakkab rohkem silma ja kujutluspilt silme ees elama lööb, kuis sobiks endale mõni neist kauneist esemeist, võibki mõne eseme enesele soetada.

“Kõik, kes ei jõudnud, ei saanud või ei mahtunud lihtsalt demonstratsioonile ära, saavad tulla kunstistuudio galeriisse ja vaadata neid siin kuni 5. märtsini,” kinnitas Puppart. Saab ka selga proovida ja kui midagi väga meeldib, saab lasta ka midagi vastavalt oma suurusele valmis õmmelda. Juba laupäevaõhtusel demonstratsioonil leidsid mõned rõivaesemed endale omaniku.

Moebrändi Uschanka lugu algas, kui Piret Puppart külastas Venemaa südames asuvaid ajaloolisi põhjapõdraküttide külasid. Reisidel sai ta inspiratsiooni imeilusatest käsitööna valmistatud rättidest, mis sageli olid emade ja vanaemade pärandus noorematele põlvedele. “Mul on ränduri hing ja samuti on see Uschankal,” võttis Piret Puppart ennast ja oma brändi iseloomustades asja lühidalt kokku.

Uschanka kevadsuvine kollektsioon on inspireeritud reisist Vepsamaale. Kollektsiooni mustrite ja tikandite rohkus tuleneb sealt kaasa toodud siidrätikutest, olles ühtlasi romantiline, boheemlaslik, kuid samas modernne.

Saaremaa kunstistuudios on eksponeeritud rõivaesemed Uschanka kevadsuvisest kollektsioonist koos moejoonistega. Osa moejoonistest on seejuures väga eksklusiivsed, kuna need ei ole riideesemeteks saanud ning avavad kollektsioonist omamoodi uue dimensiooni.

[nggallery id=457]

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles