Saarte Hääl võitis korraga kolm ajakirjandusauhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RÕÕMSAD UUDISED: Saarte Hääle kujundajal Liina Õunal (vasakul) ja peatoimetajal Merike Pitkal oli eile põhjust rõõmustada, sest saarlaste päevalehele tuli Tallinnast lausa kolm preemiat. Foto: Irina Mägi
RÕÕMSAD UUDISED: Saarte Hääle kujundajal Liina Õunal (vasakul) ja peatoimetajal Merike Pitkal oli eile põhjust rõõmustada, sest saarlaste päevalehele tuli Tallinnast lausa kolm preemiat. Foto: Irina Mägi Foto: Saarte Hääl

Saarte Hääl on Eesti parima kujundusega maakonnaleht, meie ajakirjanik kirjutas aasta parima arvamusloo ja kujundajad tegid valmis ilusaima olemusloo külje, selgus eile õhtul Eesti ajakirjanduspreemiate jagamisel.

Kui kujunduses on Saarte Hääl varemgi auhindu noppinud, siis lehe sisu osas tuli võit esmakordselt.

“Olen neli korda olnud mõne oma looga nominentide seas, aga et seekord mu lugu esimeseks tuleb, ei julenud uskuda,” tunnistas arvamuslugude kategoorias võiduloo kirjutanud Raul Vinni eile õhtul pärast auhindade kättejagamist.

Rauli kirjutatud parimaks tunnistatud arvamuslugu pealkirjaga “Suure väina sild kui prohvet Maltsveti valge laev” ilmus Saarte Hääles mullu 9. oktoobril.

Arvamuslugude žürii tööd juhtinud Eesti ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar ütles, et aastad ei ole vennad, kuid sel aastal oli valida mitme hea arvamusloo vahel.

“Arvamusloo puhul on olulised kolm asja: esiteks autori seisukoht, teiseks põhitees, mida peavad toetama argumenteeritud faktid, isiklikud tähelepanekud ja muud allikad, ning kolmandaks ei tohi jätta tähelepanekuta ka oponentide seisukohti,” rääkis Raudsaar, öeldes, et need kolm komponenti olid Raul Vinni loos ilusti olemas, nagu ka hea stiil.

“Ja mõistagi on arvamusloo puhul oluline teema valik,” rõhutas Raudsaar, öeldes, et püsiühendus on teema, mis puudutab paljusid ja tekitab erinevaid arvamusi.

Maakonnalehtede arvamuslugude nominendid olid veel Margus Haav Sakalast oma 23. augustil ilmunud looga “Suu- ja sõnataudi vastu kadakasuitsust abi pole” ja Erik Kalda Põhjarannikust 12. oktoobril ilmunud kirjutisega “Ida-Virumaa ja tantsiv neeger”.

Parima kujundusega maakonnalehtede nominendid olid lisaks Saarte Häälele Järva Teataja ja Virumaa Teataja. Saarte Hääl on tunnistatud parima kujundusega maakonnaleheks ka 2012., 2011. ja 2008.aastal.

Olemuslugude kujunduses tulime parimaks 16. novembril ilmunud looga “Noortel oli kõvasti ütlemist” (idee Raul Vinni, fotod Sander Ilvest ja teostus Mihkel Väin). Lisaks meile olid väikeste lehtede olemuslugude kujunduse nominendid Ärileht ja Delovõje Vedomosti.

Olemuslugude kujunduse osas oleme tulnud parimaks ka 2012. ja lehe kujunduse uuenduse osas 2011. aastal.

Saarte Hääle kujunduse eest on kõik need aastad hoolitsenud kunstnik Andrus Peegel ja kujundaja Liina Õun.

Uudisfoto nominentide sekka kuulus seekord ka meie fotograaf Sander Ilvest oma fotoga “Enam pole midagi teha” (24. septembri SH veebis) – mees koeraga põlenud maja taustal. Võidufotoks tunnistati Andres Puttingu (Delfi) foto “Lahkumine lennates”, mis kujutab minister Rein Langi lahkumas ETV stuudiost pärast seda, kui ta oli otsesaates teatanud oma tagasiastumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles