Hiina keele õpetamine Kuressaares võib laieneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare gümnaasiumi direktori Toomas Takkise sõnul oli vestluses Hiina suursaadikuga kõne all hiina keele õpetamise võimaluste laiendamine Kuressaares.

“Koostöös teiste koolidega on ehk võimalik leida veel teisegi õpetaja jaoks siin vajalik töökoormus. Keeleõppe kõrval on ju võimalik ka kirjakoolitus, võitluskunstid või midagi muud – huvitavaid valdkondi on palju,” rääkis Takkis.

Võimalusi hakatakse koostöös teiste siinsete õppeasutustega arutama õppeaasta alguses. Hiina suursaadik Qu Zhe ütles, et tema jääb ootama ametlikku taotlust teise õpetaja leidmiseks ja kiitis gümnaasiumi senist tegevust hiina keele õpetamisel.

2013/14. õppeaastal õppis Kuressaare gümnaasiumis hiina keelt ligi 100 õpilast. KG õpilased on sooritanud hiina keele rahvusvahelisi tasemeteste ja osalenud Hiinas keelelaagrites. Kui esimesel kahel aastal õpetati hiina keelt kolmanda võõrkeelena, siis viimasel kahel aastal on õpilastel olnud võimalik alustada hiina keele õppimist teise võõrkeelena 6. klassist.

Suursaadik Qu Zhe tõi koolile kingiks kastitäie hiina keele õppematerjale, mis uuest õppeaastast keeleõpingutes kasutusele võetakse.

Kuressaare gümnaasiumis on hiina keelt õpetatud neli aastat. Keeleõpetaja on Hiinast ja kooli partner Hiina poolelt on sealse kultuuri ja keele õpetamist propageeriv ja toetav organisatsioon Hanban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles